Сьогодні Львівщина прощається з вісьмома захисниками

02.02.2024 14:07   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Василь Тимофєєв, Іван Шуклін, Денис Пилипко, Володимир Засадний, Адам Суслинець, Вячеслав Вороний, Михайло Чех, Віктор Кірмаров віддали своє життя за Україну через російську агресію.

Про це повідомляє Львівська ОВА.

Василь Тимофєєв – житель села Береги Новокалинівської громади. Був солдатом військової частини  А1778. Захисник загинув 27 січня 2024 року в населеному пункті Приютне Запорізької області. Похорон відбувся 1 лютого 2024 року.

Іван Шуклін проживав у Дрогобичі. На початок повномасштабної війни, він був за кордоном, однак він сам повернувся додому та в червні 2022 року долучився до лав ЗСУ. Служив у складі 68-ї окремої єгерської бригади. За сумлінне виконання військових обов’язків отримав від командування почесну відзнаку – «Хрест воїна-єгеря І ступеня». Під час виконання бойового завдання на Луганщині 28 січня загинув. У нього залишились мама, дружина, дві доньки та брати.

Денис Пилипко – житель села Поториця Сокальської громади. Був солдатом, старшим водієм військової частини 3029. Загинув 24 січня внаслідок скиду боєприпасу з БПЛА противника поблизу населеного пункту Мала Токмачка у Запорізькій області. В Героя залишилися мама, дружина, сини.

Володимир Засадний – житель села Куличків Великомостівської громади. 11 січня 2024 під час виконання бойового завдання східніше населеного пункту Роботине Запорізької області з ним втратили зв’язок і він зник безвісти. 30 січня тіло Героя вдалося знайти. У Захисника залишилася дружина і сестра.

Адам Суслинець – житель села Верхня Рожанка Славської громади. Захисник служив у 68-мій окремій єгерській бригаді. Загинув поблизу населеного пункту Нововодяне Луганської області.

Вячеслав Вороний – житель міста Броди Золочівського району. Воїн був начальником групи підготовки навчально-тренувального комплексу, льотчиком «1-го класу», учасник бойових дій та миротворчих місій ООН, лицар ордена Богдана Хмельницького III ступеня. З перших днів повномасштабного вторгнення рф поповнив лави вертолітників армійської авіації ЗСУ, де неодноразово здійснював бойові вильоти на ураження противника та особисто приймав участь в евакуації поранених з «Азовсталі» міста Маріуполь.

5 квітня 2022 року разом з екіпажем вирушив на порятунок, ураженого ППО противників, гвинтокрила Мі-8, що повертався з пораненими захисниками з оточеної «Азовсталі» та теж був уражений ворогом. У захисника залишилася дружина та дві доньки.

Михайло Чех – житель села Малі Ланки Бібрської громади. Був  розвідником-сапером 71 єгерської бригади ДШВ. Воїн вважався зниклим безвісти від 11 грудня 2023 року. Загинув в районі ведення бойових дій біля населеного пункту Авдіївка Донецької області. У Михайла залишилися батьки, дружина  та сестра.

Віктор Кірмаров – уродженець села Рибча Тернопільської області. Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації активно допомагав українській армії. У серпні 2023 року вступив до лав Державної прикордонної служби України. Спершу виконував завдання у складі 7-го прикордонного Карпатського загону, а згодом – 3-го прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса Східного регіонального управління ДПСУ. Боронив державу на східному напрямку фронту, де був важко поранений.

У Віктора Кірмарова залишилися дружина, син, сестра, племінники та хрещені діти.

Вічна слава усім Героям!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews