Максим Козицький зустрівся з Шептицьким

09.02.2024 16:12   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

8 лютого начальник Львівської ОВА Максим Козицький зустрівся зі заступником Міністра науки і вищої освіти Республіки Польща Анджеєм Шептицьким та представниками освітнього середовища Польщі.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

«Ми щиро раді вашому візиту. А також, у вашій особі, дякуємо Республіці Польща за ту підтримку та допомогу, яку надаєте, як практично, так і на міжнародних майданчиках», — зазначив Козицький.

«Ми, як Міністерство, звичайно, зброї не постачаємо, але на політичному рівні дуже важливо показати, що в умовах війни наша співпраця продовжується, що росії не вдається відірвати друзів України. І, звісно, нам хочеться дізнатися більше про потреби, особливо в сфері науки і вищої освіти, а колегам також і в інших потенційних напрямах: що, де і як можна робити спільно», — наголосив Анджей Шептицький.

Максим Козицький ознайомив представників делегації зі ситуацією в освітньому середовищі. Як він зазначив, зараз на Львівщині проживає приблизно 70 тис. дітей ВПО, це лише ті, які офіційно зареєстровані. Якщо ж говорити про неофіційні цифри, то такий показник становить приблизно 100 тис.

За час повномасштабного вторгнення популярність наших закладів вищої освіти зросла в рази, відтак проблемним залишається питання наявності місць в гуртожитках та їхнє облаштування.

У напрямі професійної освіти, то на розвиток цієї галузі, за словами начальника Львівської ОВА, упродовж останніх трьох років скерували приблизно 500 млн грн. В області створили 40 навчально-практичних центрів на базі професійно-технічних закладів, відремонтували та облаштували значну частину гуртожитків.

«Розвиток професійно-технічної освіти є одним з пріоритетів в нашій роботі і я впевнений, що в цьому Львівщина могла би стати прикладом для всієї України. Ми активно співпрацюємо з європейськими інституціями та партнерами, де розміщені подібні заклади, щоб покращити матеріально-технічну складову наших», — додав Максим Козицький.

Також гості поділились тим, як працює галузь освіти, зокрема навчальні заклади у Республіці Польща, представили кращі освітні практики.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews