Скандальний чиновник намагається поновитися на посаді головного лісничого у Львівській філії ДП Ліси України

11.02.2024 20:28   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Варто наголосити на цікавих фактах про Косовського Антона Петровича, який чималу кількість років очолював Державне підприємство «Рава-Руське лісове господарство».

1) 03 жовтня 2017 року постановою Жовківського районного суду Львівської області в межах справи № 444/1927/17 Косовського Антона Петровича (який на той час був директором ДП «Рава-Руське лісове господарство») визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 163-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме у порушенні порядку ведення податкового обліку.

2) 02 листопада 2023 року постановою Залізничного районного суду м. Львова по справі № 462/7950/23 Косовського Антона Петровича визнано винним у скоєнні адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 124 КУпАП (вчинення ДТП).

3) 23 грудня 2014 року у інформаційному віснику «Відродження» новопризначений директор ДП «Рава-Руське лісове господарство зазначив: «Маю на меті вивести «Рава-Руське лісове господарство» з радянської епохи управління». Правда виводив Косовський Антон Петрович Рава-Руське лісове господарство» з радянської епохи управління в дещо дивний спосіб…..

Постановою Малиновського районного суду м. Одеси від 26 жовтня 2021 року по справі № 521/1658/21, що залишена без змін постановою Одеського апеляційного суду від 23.06.2022 року, Косовського Антона Петровича визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 483 МК України (переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) та накладено на нього штраф у розмірі 100% вартості товару, а саме 53065,56 на користь держави з конфіскацією товарів та стягнуто судовий збір з розмірі 454 грн в дохід держави.

Встановлено, що директор ДП «Рава-Руське лісове господарство» Косовський Антон Петрович підписав інвойс №06 від 04.06.2020, в якому покупцем товару було зазначено вже на той час ліквідовану компанію «SANTEC LTD» (Великобританія). Кому виписував інвойс Косовський А. П. і надалі залишається загадкою…

4) Але і це ще не все, окрім інвойсів на вже ліквідовані компанії, Косовський Антон Петрович також відмітився на організації криптоферми на базі філії «Рава-Руське лісове господарство», будучи вже керівником філії «Львівське лісове господарство». До речі, організовував це в партнерстві з директором «Рава-Руське лісове господарство» Володимиром Панечко.

У червні 2023 року працівники ДБР викрили цю злочинну схему.

«Понад рік тому у державній установі встановили технологічне обладнання, що забезпечило роботу нелегального майнінг-центру. Згенерована криптовалюта зберігалася у спеціально створених криптогаманцях посадовців», – повідомила прес-служба ДБР.

До слова, гроші за витрачену електроенергію сплачувало державне підприємство, а зловмисники отримували чистий прибуток. За попередніми підрахунками, збитки склали понад 1,5 млн грн, а посадовці заробили на цьому щонайменше 4 млн грн. Окрім того, через систематичне перевантаження комунальних мереж відбувалося знеструмлення та масштабні перебої з електрикою у житлових будинках та на об’єктах критичної інфраструктури.

На даний час триває досудове розслідування в рамках відкритого кримінального провадження за фактом розтрати державного майна, що передбачає до 8 років ув’язнення. Слідчі дії тривають, встановлюється причетність інших осіб до злочинної схеми.

І як не парадоксально, зараз, в провадженні судді Личаківського районного суду міста Львова Жовнір Григорія Богдановича розглядається судова справа за позовом Косовського Антона Петровича до філії «Львівське лісове господарство» про поновлення на посаді головного лісничого.

Не зважаючи на «шлейф» своїх заслуг Косовський Антон Петрович і надалі хоче виводити лісову галузь з радянської епохи управління правда вже на посаді головного лісничного філії «Львівське лісове господарство».

31.01.2024 року відбулося перше судове засідання в межах вищевказаної судової справи. Наступне судове засідання призначено о 10:00 16 лютого 2024 року.

Громадськості ж залишається лише надіятися, що правда переможе, а суддею Личаківського районного суду м. Львова буде винесено об’єктивне рішення.

null

Ірина Мадрик

Нагадаємо, у червні 2023 року ДБР викрило мільйонні махінації, які організувало керівництво філії держпідприємства «Ліси України». Підпільний дата-центр з майнінгу криптовалют облаштували в службових приміщеннях філії «Рава-Руське лісове господарство».

Організаторами були: колишній директор, який зараз очолює іншу філію ДП, його заступник, який нині обіймає посаду директора Антон Косовський, головний бухгалтер та інші відповідальні особи.

За попередніми підрахунками, збитки склали понад 1,5 млн грн, а посадовці заробили на цьому щонайменше 4 млн грн. Окрім того, через систематичне перевантаження комунальних мереж відбувалося знеструмлення та масштабні перебої з електрикою у житлових будинках та на об’єктах критичної інфраструктури.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews