Львівська міськрада затвердила детальний план майбутнього спорткомплексу у Великих Грибовичах

13.02.2024 09:45   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Виконком надав дозвіл на розробку проєктно-кошторисної документації, замовником якої є ЛКП «Спортресурс». Її місто планує отримати наприкінці літа.

Переможець архітектурного конкурсу, який місто провело ще у 2022 році, має запропонувати ескізний

проєкт та проєктно-кошторисну документацію на будівництво стрілецького тиру. А після оформлення документів на землю вирішуватимуть питання щодо першої черги будівництва, повідомляє пресслужба Львівської міськради.

«Цей тир і стрільбище – невід’ємна частина програми нашого національного спротиву. Адже ворог, з яким ми зараз боремося на сході та півдні країни, назавжди залишиться нашим сусідом. Навіть після перемоги, в яку ми всі віримо. А тому треба бути готовими. Майбутній спорткомплекс у Великих Грибовичах буде корисним – тут зможуть тренуватися і готуватися всі, хто готовий буде взяти зброю до рук», – зазначив директор департаменту містобудування Тарас Кубай.

Міська рада проводить всі потрібні процедури перед початком масштабного будівництва.

Місяць тому також було проведено громадські слухання за участі архітекторів, військових та керівників офісів. Запрошували також і мешканців громад.

«Важливо: у межах детального плану немає житлових будинків. Під час його розробки проєктанти неодноразово консультувалися з представниками спортивних стрілецьких федерацій та військовими, щоб дотриматися всіх безпекових вимог», – наголосили в департаменті містобудування.

До слова, проєктоване стрільбище у Великих Грибовичах передбачає велику кількість стрілецьких дистанцій на 25, 50, 100, 300 та 600 метрів, закритих та напівзакритих тирів, полів для спортивного пейнтболу та страйкболу, стендів для дробової стрільби, компакт-спортингу та полів для стрільби з лука. Для потреб такого комплексу також запроєктовано адмінбудівлю з навчальними приміщеннями, кімнатами для стрільців, спеціалізованими магазинами, адміністративними та допоміжними приміщеннями.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews