Львів оговтується від ранкового обстрілу (фото)

15.02.2024 15:28   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Одна російська ракета влучила в електропідстанцію — вона повністю знищена. Інша ракета влучила у землю між житловими багатоповерхівками. Вибуховою хвилею вибило вікна у близько 30 будинках — відомо про трьох постраждалих.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицьким розповів актуальну інформацію щодо ранкової атаки.

Під час повітряної тривоги, яка тривала з 05:01 по 07:10, у зону відповідальності Повітряне командування "Захід" Повітряних Сил ЗС України, яке захищає небо над вісьмома областями на заході України, увійшло 14 ворожих ракет. Із них 8 наші воїни протиповітряної оборони збили.

На жаль, є удари по Львівській області і Хмельниччині.

null
Фото ЛОВА

 

null
Фото ЛОВА

Було влучання в електропідстанцію у Львові. Через це почалася пожежа на площі орієнтовно 150 квадратних метрів. Її гасили впродовж двох годин. Над цим працювали 29 вогнеборців, залучали 6 одиниць техніки.

Підстанція повністю знищена. Офісні приміщення, які живилися від неї, зараз отримують електроенергію від генераторів.

Інформації про загиблих та потерпілих на цьому обʼєкті нема.

Ще одна ракета влучила у землю між житловими багатоповерхівками. Вибуховою хвилею вибило вікна у близько 30 будинках на пʼяти вулицях. Пошкоджені автомобілі, які припаркували поруч.

Наразі по допомогу до медиків звернулися троє людей з цих будинків. У них діагностували різані рани та гематоми. Двоє – це чоловік і жінка – госпіталізації не потребували. Один чоловік відмовився від госпіталізації вже у кареті швидкої допомоги. Усім постраждалим медики надали допомогу на місці.

Унаслідок цієї атаки також постраждали:

  • центр зайнятості;
  • null
    Фото ЛОВА

    null
    Фото ЛОВА

    науково-дослідний інститут;
  • школа;
  • ліцей;
  • два дитсадки.

«Дякую Львівська міська рада, яка скликала комісію ТЕБ та НС і розгорнула тимчасовий ЦНАП, де люди можуть подати інформацію про збитки.

Компенсацію за знищені вікна й двері бере на себе місто. Також через Дію люди можуть податися на відшкодування в межах державної програми «єВідновлення»», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Транспорт уже курсує у звичному режимі.

«Мобільні вогневі групи, які ми комплектуємо зі соціально відповідальним бізнесом, теж сьогодні працювали та підсилювали нашу ППО.

Дякую службам, завдяки яким вдалося уникнути значно гірших наслідків. Головне – всі живі. Ми вистоїмо і все відбудуємо», – додав очільник Львівщини.

null
Фото ЛОВА

 

null
Фото ЛОВА

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews