Росія хоче розмістити ядерну зброю в космосі

16.02.2024 19:04   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Російська федерація нині, за інформацією американської розвідки, розробляє ядерну зброю космічного базування для націлювання на супутники США. Це викликає занепокоєння щодо національної безпеки країни.

Росія, Китай, Північна Корея та Іран активно вкладають значні кошти в розвиток антисупутникової зброї, яка становить серйозну загрозу для мережі супутникового зв'язку США, від якої залежать навігація, точність ударів, командування й управління всіма видами збройних сил країн, наводить уривок матеріалу The Times "Дзеркало тижня".

Видання зазначає, що Росія вже має серйозний протисупутниковий потенціал і провела щонайменше одне підтверджене випробування протисупутникової зброї.

Минулого року США вже попереджали, що РФ глушить сигнал GPS у космосі для втручання в роботу безпілотників в Україні.

Також у Кремлі стверджують, що РФ розробила наземну лазерну систему під назвою "Калина", яка, на думку американських військових, здатна "засліплювати" супутники.
Радіація від ядерного вибуху в космосі знищить усі супутники, що перебувають у зоні детонації. Через відсутність повітря в космосі основний руйнівний ефект ядерного вибуху буде спричинений випромінюванням, що поширюється в просторі зі швидкістю світла. У разі ядерного вибуху в космосі американські супутники будуть беззахисні перед цілеспрямованим ядерним ударом.

Щодо ядерного потенціалу Китаю, то у 2021 році китайці продемонстрували свою здатність виводити ядерну зброю на орбіту. Тоді Пекін запустив ракету дальнього радіусу дії, яка облетіла навколо Землі й запустила гіперзвуковий планерний апарат, що пролетів низькою орбітою до самого Китаю й упав приблизно за 39 км від наміченої цілі.

Американські військові заявили, що це була "зброя першого застосування", здатна нести ядерну боєголовку. Китац тоді заперечив звинувачення. Успішне китайське випробування 2021 року, а тепер і російський план запуску в космос протисупутникової системи з ядерною зброєю створили нові виклики безпеці, які постали перед США та їхніми західними союзниками.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews