Збіжжя прямувало в Німеччину: вантажній станції "Медика" польські протестувальники висипали зерно (ВІДЕО)

20.02.2024 17:05   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Сьогодні, 20 лютого, на вантажній станції "Медика" польські протестувальники відкрили люк двох українських вантажних вагонів, у яких було зерно. В "Укрзалізниці" назвали втручання в роботу залізниці неприпустимим.

Як повідомили на Telegram-каналі "Укрзалізниці", вагони із збіжжям, яке розсипали на колії, прямували до Німеччини транзитом через Польщу, пише "Суспільне".

"Укрзалізниця" чітко дотримується введеної у квітні 2023 року заборони на імпорт зернових вантажів до Республіки Польща та лише перевозить транзитом ці вантажі територією сусідньої країни. Усі вагони на кордоні перевіряють контролюючі органи Польщі, їх опломбовують. Це унеможливлює потрапляння українського зерна на ринок Польщі", — йдеться у повідомленні.

Про несанкціоноване втручання в роботу "Укрзалізниця" повідомила Польські залізниці та посольство України в Польщі. Крім того, компанія направила відповідне звернення до польських правоохоронних органів.

"Укрзалізниця" обурена такими діями польських протестувальників та закликає припинити незаконні дії. Такі вчинки не сприяють розв’язанню можливих проблем, а грають на руку країні-агресору", — додають в компанії.

Наразі на станції в очікуванні перевантаження перебувають близько 40 українських вантажних вагонів із сільськогосподарською продукцією. Пасажирські поїзди до Польщі та зворотно курсують за графіком.

Нагадаємо, 11 лютого під час блокування кордону польські фермери висипали зерно, яке аграрії вирощують і збирають попри обстріли і мінування, з трьох українських вантажівок. Зерно мало їхати до Литви. Польська поліція говорила, що розслідує інцидент. 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews