На Львівщині працівників ТЦК та СП судитимуть за катування і незаконне утримання чотирьох чоловіків

23.02.2024 08:54   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На Львівщині судитимуть заступника начальника Самбірського районного ТЦК та СП та військовослужбовця-водія за катування та незаконне утримання чотирьох чоловіків. ДБР завершило досудове розслідування.

Про це повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Як йдеться в матеріалах досудового розслідування, у вересні минулого року до соцмереж потрапило відео побиття у приміщенні ТЦК двох чоловіків. Харків'янин та мешканець Кривого Рогу потрапили до військкомату після того, як намагалися незаконно перетнути кордон з Польщею. Їх затримали прикордонники й доправили до військкомату для постановки на облік.

Згодом слідчі з'ясували, що у приміщенні Самбірського районного ТЦК та СП незаконно утримували ще двох чоловіків, затриманих на кордоні.

"В РТЦК їх намагались примусити "добровільно" пройти військово-лікарську комісію для подальшої мобілізації. Одного з потерпілих утримували в приміщенні військкомату 10 днів, двох громадян – 7 днів, четвертого — 2 дні. Військовослужбовець-водій центру бив їх погрожуючи зброєю. Побиття відбувалось під "наглядом" керівника — заступника начальника одного з відділів", — йдеться у повідомленні.

Військовослужбовця-водія обвинувачують у катуванні та незаконному позбавленні волі — за ч. 2 ст. 146 та ч. 1 ст. 127 КК України. Заступника начальника Самбірського РТЦК та СП звинувачують у неприпиненні кримінального правопорушення, що вчиняється підлеглим (ч. 4 ст. 426 КК України). Обох військовослужбовців звільнили з Самбірського РТЦК та СП й зарахували у резерв ЗСУ.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews