Німецька клініка Шаріте підписала меморандум про співпрацю з Львівським медуніверситетом

26.02.2024 21:18   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Серед питань, що обговорювадись на “Конференції лікарняного партнерства: стійкість, відновлення, європейська інтеграція в охороні здоров`я” у Берліні: співпраця в галузі ментального здоров`я та реабілітації, фінансова реформа медичних закладів в Україні, досягнення телемедицини та цифровізації в охороні здоров`я, успішні кейси співпраці лікарень-партнерів.

Про це повідомляє Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького – ЛНМУ.

Восени 2024 року в Києві було укладено 25 угод про міжнародне медичне партнерство між українськими та іноземними медзакладами. Їх число продовжує зростати.

26 лютого Меморандум про співпрацю та підтримку підписали ЛНМУ ім. Данила Галицького та одна із найбільших університетських клінік Європи – «Шаріте». Документ, підписаний виконувачем обов`язків ректора Університету, доктором медичних наук Орестом Чемерисом та керівником закладу охорони психічного здоров’я «Шаріте» доктором Малеком Байбужом, передбачає:

залучення кращих практик ефективного менеджменту у сфері охорони психічного здоров’я;
забезпечення професійної взаємодії українських і зарубіжних медичних працівників;
впровадження передових міжнародних технологій, європейських стандартів і протоколів надання медичної допомоги у закладах охорони здоров’я України;
проведення спільних наукових досліджень, науково-практичних конференцій, стажувань медичних працівників, освітніх заходів;
сприяння українським закладам охорони здоров’я в питаннях модернізації, впровадження новітніх технологічних та цифрових рішень.
“Отож, кращі європейські практики, новітні технології та можливості тепер стали ще ближчими та доступнішими”, – зазначили у повідомленні.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews