Споживав Святі Дари: на Львівщині суд оштрафував священника за п'яну їзду

04.03.2024 20:07   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Червонограді на Львівщині суд оштрафував місцевого священника за керування автомобілем у нетверезому стані. Водій визнав свою вину та заявив, що споживав Святі Дари під час літургії, пише ZAXID.NET.

Священника УГКЦ зупинили правоохоронці ще наприкінці минулого року, коли він їхав на своєму авто в Червонограді на Львівщині. Поліціянти виявили у Тимчака ознаки алкогольного сп’яніння, зокрема характерний запах алкоголю, блідість обличчя й нечітке мовлення.

Водій відмовився пройти тест на вміст алкоголю в організмі, тому поліція склала на нього протокол щодо керування автомобілем у нетверезому стані.

Уже на суді Тимчак визнав свою провину, пояснивши, що був п'яний, бо на літургії «споживав Святі Дари, які містять певну кількість алкоголю». Він просив не забирати в нього права, бо, за його словами, їздить до церкви на своєму авто.

Проте суд зрештою позбавив його водійських прав на один рік та призначив штраф розміром 17 тисяч гривень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews