Реєстратор, який вніс запис про махінацію з Брюховицьким озером, виявився депутатом від Галицької партії

08.03.2024 21:00   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Скандальна забудовниця Альбіна Савчук повторно зареєструвала право оренди на земельну ділянку з водоймою загальною площею 4,5 га у Брюховичах біля Львова.

Про це повідомив журналіст Олег Радик.

Раніше скасували договір оренди і повернули цю ділянку у користування громади, проте Савчук через реєстратора з Яворова зуміла зареєструвати право оренди ще раз.

“5 лютого 2024 року державний реєстратор Яворівської міськради Юрій Савостін вніс запис, з якого в шоці всі юристи. Не буду розказувати всі перипетії, бо в історії з Завадським є все. Навіть викрадення трупа з Брюховицького кладовища“, – зазначив журналіст.

Зокрема Савостін вніс запис, що 4,5 га перебувають в оренді Альбіни Савчук – на підставі договору №2, виданого Брюховицькою селищною радою 5 травня 2017 року. Йдеться про додаткову угоду до договору оренди, укладеного ще у 2015 році. Саме цей договір від 2015-го за позовом Львівської обласної прокуратури визнали недійсним суди першої та другої інстанцій.

“Це бля… тре бути довбо…пом к…нченим, або програти в карти совість і тьощину хату. Так от.
Це га…но – депутат і лицьо Української Галицької Партії. Нумер один на виборах. Це не перше його сумнівне рішення.

Всі говорять, г…вно не тоне. Навіть у Брюховицькому озері. Я спробую довести протилежне.

Чекайте мітингів до хати, пане Літинський (ред. – усміх.). Хоча спочатку ми зайдем до угпешників з Брюхович”, – зазначив Радик.

До слова, біля водойми незаконно звели численні споруди, в тому числі і багатоповерховий готель. Львівська міськрада позивається до Альбіни Савчук та її компанії «Віват-Старт» про знесення одинадцяти об`єктів самочинного будівництва, зокрема, і найбільшого – недобудованого «пансіонату готельного типу з спортивно-оздоровчим центром та з бенкетним залом готовністю 95%», який має площу майже 2300 м2.

23 листопада 2023 року року Шевченківський районний суд Львова у якості забезпечення позову заборонив вчинення будь-яких реєстраційних дій щодо цього майна. Але вже 24 листопада десять будівель переписали на ТОВ «ЖК Америка», засноване Альбіною Савчук. В результаті у січні міськраді довелося через суд замінити одного із відповідачів «Віват-Старт» на «ЖК Америка». Розгляд справи ще триває.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews