У Львові охоронція муніципальної варти засудили за викрадення людини і вимагання

14.03.2024 12:32   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Пустомитівський райсуд Львівської області засудив охоронця відділу безпеки Львівської міськради, відомого як муніципальна варта, за вимагання та викрадення людини. Чоловіка затримали у січні, а засудили в березні, йдеться у вироку оприлюдненому у Єдиному державному реєстрі.

З матеріалів справи відомо, що увечері 10 січня на одній із заправок у Сокільниках біля Львова 19-річний працівник муніципальної варти Микола Р., разом зі ще двома чоловіками й підлітком, підстерегли 26-річного жителя Яворівського району, побили його, силою заштовхали у свій автомобіль та повезли у невідомому напрямку. Відомо, що банда вимагала в чоловіка 2,5 тис. доларів вигаданого боргу. Зрештою учасників групи затримали, а жертву — звільнили. У бандитів вилучили зброю, ідеться у матеріалі LVIV.Media.

Згідно з судовими матеріалами, охоронець муніципальної варти, уродженець Старого Села, визнав провину в повному обсязі. Зрештою суд визнав Миколу Р. винним у викраденні людини й вимаганні та засудив його до п’яти років в’язниці з конфіскацією майна. Утім, цим же вироком суд звільнив чоловіка від ув’язнення, замінивши основне покарання умовним терміном з випробуванням на три роки.

Також у суді повідомили, що матеріали щодо інших людей, які разом з «муніципалом» вимагали гроші на заправці в Сокільниках, виділили в окреме провадження. Також окремо розглядатимуться матеріали щодо неповнолітнього вимагача.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews