Організатор замаху на вбивство львівського бізнесмена отримав довічне

01.04.2024 15:06   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Суд оголосив вирок організатору групи та двом кілерам, які у 2016 році поблизу селища Старе Село здійснили замах на вбивство львівського бізнесмена. Унаслідок підриву та розстрілу авто загинули троє особистих охоронців бізнесмена, ще одному вдалось врятуватися. Сам підприємець, який їхав в іншій машині, залишився неушкодженим.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Слідчі встановили, що вбивство бізнесмена організував львів'янин, який мав зв'язки у кримінальних колах. Чоловік найняв двох кілерів. За виконання плану вони мали отримати понад два мільйони гривень.

"Вбивство було сплановано до дрібниць. Засуджені мали підірвати авто, в якому рухався бізнесмен, а за необхідності застосувати вогнепальну зброю", — йдеться у повідомленні.

Попри це 29 серпня 2016 року все пішло не за планом злочинної групи. На трасі поблизу селища Старе Село виконавці прорахувались і передчасно підірвали вибухові пристрої, закладені під дорожнє полотно. За даними прокуратури, це були протитанкові міни. У результаті було підірвано кортежне авто з охоронцями.

"Зрозумівши свою помилку, спільники розстріляли авто та вбили трьох охоронців, а четвертому вдалось врятуватися. Бізнесмен, який був об’єктом кілерів, їхав позаду в іншій машині. Саме це і врятувало йому життя", — зазначають у поліції.

Під час обстеження території вибухотехніки знайшли гранатомет, саморобні вибухові пристрої, ще один — під асфальтом. Вже у вересні слідчі встановили учасників угруповування. Їх одночасно затримали в кількох областях. У них вилучили арсенал зброї: автомати, гранати, пістолети, вибухові пристрої тощо. У 2017 році обвинувальні акти скерували до суду.

Колегія Шевченківського районного суду Львова оголосила вирок у цій справі. Організатора та двох виконавців визнали винними в: умисному вбивстві, замаху на умисне вбивство, умисному пошкодженні майна та незаконному поводженні зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами. Організатора засудили до довічного позбавлення волі, а кілерів — до 15 років ув'язнення. Поки вирок не набуде законної сили, вони перебуватимуть під вартою.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews