Іванна Капустянська

Іванна Капустянська

Редактор, оглядач

Систему компенсації тарифів на електроенергію для населення можуть змінити з 1 травня, - НКРЕКП

03.04.2024 19:39   Джерело: LvNews
Автор : Іванна Капустянська

Чинна система Покладання спеціальних обов’язків (ПСО) на ринку електроенергії, яка передбачає компенсацію тарифів для населення за рахунок прибутків НАЕК "Енергоатом" і ПрАТ "Укргідроенерго", може бути змінена з 1 травня.

Про це заявив голова Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Валерій Тарасюк, передає Інтерфакс-Україна.

"Будуть або зміни, або продовження ПСО щодо населення в наявному варіанті... Якщо зміни, то, можливо, вони будуть важкими, але точно зваженими. Конкретніше можна буде сказати пізніше", – сказав Тарасюк.

Він зауважив, що ситуація у всіх енергокомпаній дуже складна, передусім унаслідок російської агресії.

"Усій енергосистемі складно. Я не знаю жодної компанії, якій зараз не складно", – додав очільник НКРЕКП.

Під час найбільшої за час повномаштабної війни атаки на українську енергетику 22 березня вісім ракет влучили у ДніпроГЕС, через це станція припинила роботу. За даними "Укргідроенерго", внаслідок цього компанія втратила 20% генеруючих потужностей, тому виконання умов ПСО опинилося під загрозою.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews