У міськраді дозволили будівництво у Брюховичах

04.04.2024 19:05   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев погодив будівництво двосекійного багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом на вулиці Курортній у Брюховичах. Раніше це будівництво тричі забороняли, оскільки будинок мали зводити на території лісу. 

У затвердженому проєкті зменшили поверховість та майже вдвічі скоригували відсоток забудови, пише LVIV.MEDIA.

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев погодив будівництво двосекійного багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом на вулиці Курортній у Брюховичах. Раніше це будівництво тричі забороняли, оскільки будинок мали зводити на території лісу. Нові містобудівні умови та обмеження на будівництво у четвер, 4 квітня, опублікували на сайті Львівської міськради.

У міськраді тричі забороняли зводити будинки на місці лісу

Вперше цей проєкт розглядали у вересні 2022 року, тоді у міськраді його не підтримали, тому що на відповідних ділянках простягається ліс, який потребує збереження. Вдруге проєкт не погодили у червні 2023 року, з тієї ж причини. Згодом, через два місяці у серпні 2023 року, виконавчий комітет Львівської міськради втретє відмовив забудовнику видати містобудівні умови та обмеження на будівництво, тому що проєктований будинок перевищував допустиму висоту у 15 метрів.

Йдеться про будівництво багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом на двох земельних ділянках, навпроти місцевого парку і впритул до території колишнього санаторію “Львів”. Ці ділянки є власністю підприємства ТОВ “Перформенс 2”, яке отримало дозвіл на будівництво.

null

Раніше у проєкті висота будинку становила понад 19 м, однак згідно з погодженими містобудівними умовами її зменшили до 15 м, а максимальний відсоток забудови із 45% скоригували до 20,3%.

“Ця територія дуже важлива з точки зору зелених насаджень, вона, по факту, є такою зеленою оазою. В цьому випадку ми вважаємо, що не маємо відхилятися від містобудівної документації затвердженої детальним планом. Буде прописаний відсоток, який складає ось ця будівля, яка розміщена на одній із ділянок. Таким чином ми повністю залишаємо зелені насадження на іншій ділянці і навколо. Буде видано і висотність, яка допустима - 15 м, а також відсоток забудови, який буде розраховано на дану територію”, — пояснив Антон Коломєйцев на засіданні виконкому.

Дозвіл на будівництво у Брюховичах отримало ТОВ “Перформенс 2”, яке за даними аналітичної системи YouControl засноване три роки тому. Згідно з історією зміни засновників, компанію створили дві фірми ТОВ “Майстерня будинків “Квітка” і ТОВ “КУА “Актив”, серед бенефіціарів яких були власники “Холдингу емоцій “!Фест” Андрій Худо, Юрій Назарук, Дмитро Герасімов. Але у грудні 2021 року єдиним власником став Семен Коритов – до того, у 2021 році, вже також був співвласником цієї фірми.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews