Ділянку, де мав бути пішохідний пункт пропуску, повернули у власність громади

10.04.2024 11:44   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Суд повернув Рава-Руській ОТГ 5 га землі біля кордону з Польщею, де заплановано будівництво пішохідного пункту пропуску.

 

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Господарський суд задовольнив позов Жовківської окружної прокуратури про витребування з незаконного володіння земельної ділянки біля кордону з Польщею, на якій планується будівництво пішохідного пункту пропуску.

Йдеться про землю загальною площею понад 5 га, яка знаходиться на території Рава-Руської ОТГ Львівського району.

"Три земельні ділянки площею майже 1,8 кожна, були незаконно передані у приватну власність трьох громадян. Надалі, на підставі договору купівлі-продажу ці спірні землі відчужені товариству та об’єднані в одну. Їх було віднесено до земель сільськогосподарського призначення" – пояснили в прокуратурі.

Ділянка розташована поруч одного із митних постів Львівщини, де заплановано будівництво пішохідного пункту пропуску.

Господарський суд погодився з доводами прокурора та повернув землю у комунальну власність.

За інформацією видання Liga.net, землею незаконно володіла компанія ТОВ "Окко Драйв", що належить до холдингу ОККО Group, власником якого є львівський бізнесмен Віталій Антонов (акціонер ПАТ "Концерн Галнафтогаз").

 
 
За даними аналітичної системи YouControl ТОВ “Окко-Драйв” зареєстроване у селищі міського типу Славсько. Підприємство займається роздрібною торгівлею пальним. Засновником компанії є ТзОВ “Окко-Холдинг”, а бенефіціарним власником є львівський бізнесмен Віталій Антонов (акціонер ПАТ "Концерн Галнафтогаз", яке володіє мережею автозаправних комплексів ОККО).

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews