Найкращі замки для вікенду зі Львова: секретні місця та історичні пам’ятки

17.04.2024 07:45   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Кожен з цих замків пропонує унікальні екскурсії, історичні експозиції та, за легендами, навіть можливість зустріти привидів.

У замках Львівщини розпочинається туристичний сезон, якщо ви плануєте цікаво та пізнавально провести вихідні, пропонуємо вам приєднатись до мандрівок старовинними замковими комплексами. Ось декілька палаців, неподалік Львова, які можуть стати чудовим вибором для вашої подорожі. Це цікаві замки, які не показують туристам, а оглянути їх можна на території Львівської області.

Палац Потоцьких

null

Палац Потоцьких у Львові - одна з найкрасивіших і найцікавіших туристичних локацій міста. Цей неокласичний палац є яскравим представником архітектури ХІХ століття. Він відомий не тільки як колишня міська резиденція знатного роду Потоцьких, а й як місце, де знаходиться один з арт-центрів Львова. Відвідувачі можуть насолодитися експозиціями сучасного мистецтва та культурними подіями.

Розташований у самому центрі Львова, на вулиці Коперника, 15, палац вражає своїми розкішними інтер'єрами та екстер'єром. Будівля прикрашена численними елементами декору, скульптурами, ліпниною та фресками.

Палац відчиняє двері для відвідувачів щоденно, окрім понеділка, з 10:00 до 17:00. Вартість квитка для дорослих складає 100 грн, для дітей - 50 грн, для студентів – 80 грн.

Олеський замок

null
Фото з мережі Інтернет

Олеський замок – це одне з найвідоміших історичних місць регіону, відоме своїми легендами про привидів. Замок розташований приблизно в 75 кілометрах від Львова, у смт Олесько, Золочівського району, тож подорож автомобілем або громадським транспортом займе близько години. Він є одним з найстаріших замків на території України. Перша згадка про нього датована 1327 роком. Тут ви зможете прогулятись подвір'ям, оглянути експозиції музею та насолодитись мальовничими краєвидами.

Відкритий для відвідувачів замок в Олесько у суботу – неділю з 11:00 по 18:00. Ціни на відвідування та екскурсії Олеським замком: Вхідний квиток: для дорослих – 90 грн, для дітей і пенсіонерів – 20 грн, для студентів – 60 грн.

Підгорецький замок

null
Фото з мережі Інтернет

Підгорецький замок – знаний своїми загадковими історіями та привидом "Білої Пані", який полюбляє ночами блукати коридорами палацу. Це наймістичніший замок України, він розташований у 85 км від Львова, у селі Підгірці Золочівського району. Замок є чудовим прикладом пізнього Ренесансу і бароко. Він перебуває на реконструкції, але його зовнішні території відкриті для відвідувань​. Цей величний ренесансний палац, славиться своїми розкішним зовнішнім виглядом та величезною територією для прогулянок.

Палац Потоцьких у Львові відчиняє свої двері для відвідувачів у вихідні дні - суботу та неділю з 11:00 до 17:00, каса працює до 16:30. Для туристичних груп передбачено окремий режим відвідування. Квиток для дорослого коштує 90 грн, для дітей та пенсіонерів – 20 грн, для студентів – 60 грн.

Золочівський замок

null
Фото з мережі Інтернет

Золочівський замок – збудований у XVII столітті, цей замок є прикладом Ренесансної фортеці, яка згодом була переобладнана під бароковий палац. Зараз тут функціонує музей-заповідник. Замок відомий своїми "шафами-секретами", підземеллями та легендою про "камінь щастя". Він розташований у 70 км від Львова у місті Золочеві. На відміну від інших замків, тут найкраще збереглася вся система захисних споруд. Особливої уваги заслуговує Китайський палац у комплексі Золочівського замку. Ця екзотична, нетипова для європейської архітектури споруда має давню історію.

Відкритий для відвідувачів замок Золочева в суботу – неділю з 11:00 по 18:00. Вхідний квиток у Великий і Китайський палаци: для дорослих – 90 грн., для дітей та пенсіонерів – 20 грн., для студентів – 60 грн.

Свірзький замок

null
Фото з мережі Інтернет

Свірзький замок – розташований лише за 40 км від Львова у селі Свірж. Ця фортеця була побудована ще в XIV столітті. Замок слугував резиденцією для різних знатних осіб - князів Рюриковичів, польських королів та шляхтичів. Однак у XVII столітті він був зруйнований під час російсько-турецької війни. Згодом замок відновили, надавши йому неоготичного стилю. Сьогодні тут діє музей, де відвідувачі можуть ознайомитись з історією замку та насолодитись красою середньовічної архітектури. Він має багату історію, пов'язану з численними легендами та містичними історіями, що роблять його особливо цікавим для відвідувань. Однією з таких історій є легенда про "камінь щастя", який, за повір'ям, приносить удачу кожному, хто його торкнеться. Замок також відомий своїми таємничими підземеллями, де, як кажуть, зберігаються давні скарби.

Екскурсії замком проводять щосуботи та неділі з 10:00 до 17:00 години для груп до 20 осіб. Вартість екскурсії – 100 грн, для студентів і пенсіонерів – 50 грн. Вхід для дітей до 12 років у супроводі батьків – безкоштовний.

Палац графів Шенборнів

null
Фото з мережі Інтернет

Палац Шенборнів - розташований на території санаторію “Карпати” біля села Карпати, є витонченою архітектурною пам'яткою, побудованою у стилі неоромантики. Він відомий своїм календарним стилем, тому що у будівлі 365 вікон, як днів у році, 52 кімнати, як тижнів та 12 входів як місяців. Цей замок колись належав австрійській аристократичній родині Шенборн. Його величні парки та красиво впорядковані сади ідеально підходять для прогулянок. Хоча звичайним відвідувачам не доступні для огляду всі куточки розкішного палацу Шенборнів, тут все одно є багато цікавого для ознайомлення на відкритій території.

Палац графів Шенборнів працює без вихідних з 08:30 - 16:30. Вхідний квиток коштує близько 50 грн.

 

ДЖЕРЕЛО: LVIV.MEDIA

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews