У Львівській області ТЦК та СП розпочали роботу з надання соціальної підтримки родинам військовослужбовців та ветеранам

17.04.2024 17:48   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

З 16 квітня 2024 року у Львівській області розпочав роботу проект з надання соціальної допомоги сім’ям військовослужбовців в рамках реалізації міжміністерського пілотного проекту “Особливості супроводу військовослужбовців та їхніх родин”, який є частиною реформи соціальної складової у роботі ТЦК та СП.

Першими в Україні даний проект почали впроваджувати у Львівській та Хмельницькій областях.

Його мета – забезпечення гарантій соціального та правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей щодо моральної підтримки, покращення умов життєдіяльності та їх вшанування, налагодження більш тісної взаємодії з органами державної влади, місцевого самоврядування в питаннях соціального захисту ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць.

“Завдання проекту – посилити роботу Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в частині соціальної підтримки, де цільовою аудиторією є ветерани війни, поранені оборонці, сім’ї загиблих воїнів, зниклих безвісти, тих, хто потрапив у полон. Оскільки ЦНАПи – це місце, де рано чи пізно будуть сконцентровані всі послуги, як адміністративні, так і соціальні, відповідно, цей пілотний проект передбачає прийом людей в ЦНАПі працівниками ТЦК та СП. Основною ціллю є те, щоб люди не ходили за окремими довідками, документами чи витягами з реєстрів, а працівники ТЦК та СП координували самі цю роботу і надавали послуги, які можна отримати в ЦНАПі миттєво – в день звернення. Ідеальним результатом цього проекту є те, що особа має отримати всі документи, за якими прийшла, в один прийом. За результатами цього пілотного проекту матимемо розуміння щодо проблематики в частині нормативно-правових документів, надання доступу до баз даних”, – зазначив керівник апарат Львівської обласної державної адміністрації Тарас Грень.

В рамках проекту працівники ТЦК та СП, які відповідають за соціальний супровід, щовівторка і щочетверга з 09:00 до 13:00 прийматимуть сім’ї військовослужбовців і ветеранів на базі ЦНАПів.

Наразі у Львівській області визначено 16 локацій для проведення прийомів у ЦНАПах: Дрогобич, Стрий, Сколе, Жидачів, Золочів, Буськ, Броди, Камʼянка-Бузька, Радехів, Червоноград, Сокаль, Жовква, Новояворівськ, Старий Самбір, Турка та Бориня. Найближчим часом перелік ЦНАПів буде розширено.

За додатковою інформацією можна звертатись за номером +380982449051, Оксана Цісінська


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews