Громаді Львівщини повернули водосховище площею понад 130 га

17.04.2024 23:11   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Ділянка, на якій розташоване водосховище, знаходиться у селі Оселя Рогізнянського старостинського округу.

“Судом задоволено позовні вимоги Яворівської окружної прокуратури до суб’єкта господарювання про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою водного фонду, шляхом її повернення”, – йдеться у повідомленні Львівської обласної прокуратури.

На початку 1970-их років у селі Оселя створили водойму для накопичення і скиду пластових та дренажних вод із Яворівського гірничо-хімічний комбінату. А у середині 1990-их років Яворівське родовище сірки майже виробило свої запаси, тому постало питання про ліквідації наслідків видобування сірки. Отож, було розроблено проект рекультивації кар’єру, а на його місці запропоновано утворити штучне озеро – Яворівський кар’єр.

Підприємство тривалий час без правовстановлюючих документів використовувало водосховище для здійснення рибогосподарської діяльності та отримувало прибуток прибуток. При цьому, договору оренди не було заключено та, відповідно, не здійснювалась орендна плата.

“Використання водного об’єкта із зайнятими ним землями водного фонду всупереч встановленому законодавством порядку суперечить інтересам держави у сфері ефективного і раціонального використання природних ресурсів. Реагуючи на порушення, прокуратура звернулась до Господарського суду з відповідним позовом, який задоволено в повному обсязі“, – підсумували у дописі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews