На Львівщині оголосили про підозру мешканцям Одещини й Рівненщини, які видавали довідки про інвалідність за 1500 доларів

24.04.2024 14:53   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На Львівщині правоохоронці викрили схему переправлення військовозобов'язаних чоловіків за кордон. За даними слідства, схему організував мешканець Одеської області й медпрацівниця з Рівненської області.

Про це повідомили у пресслужбі Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

Слідчі з'ясували, що мешканець міста Білгород-Дністровський Одеської області й медпрацівниця із селища міського типу Зарічне Рівненської області, пропонували військовозобов'язаним оформити фальшиві довідки про інвалідність. Це коштувало 1500 доларів США.

"Маючи завчасно виготовлені бланки посвідчень про інвалідність та підроблені печатки Міністерства соціальної політики України, здійснювали їх заповнення на установчі дані осіб, які здійснили проплату", — йдеться у повідомленні.

Після передачі документів організатори вивозили чоловіків призовного віку до Польщі або супроводжували до пунктів пропуску й консультували щодо проходження прикордонного контролю.

Вчора, 23 квітня, під слідчих дій за місцем проживання, їм оголосили підозру в підробці тимчасового посвідчення або висновку ВЛК й у незаконному переправленні осіб через державний кордон.

Наразі суд розглядає клопотання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу. Санкція статті — позбавлення волі на строк до дев’яти років.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews