Спинив наступ поблизу Часового Яру. Сирський нагородив військового зі Львівщини Артура Кравченка

04.05.2024 10:20   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський нагородив військового зі Стрийщини Артура Кравченка нагрудним знаком "Золотий хрест". Уродженець Миколаєва разом з мінометниками зупинив наступ російських військових поблизу Часового Яру.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Бійця 225 окремого штурмового батальйону Артура Кравченка нагородили за успішне виконання бойового завдання на східному напрямку. 31 березня молодший сержант разом з мінометниками, які були в його підпорядкуванні, спинив наступ військових РФ поблизу Часового Яру, де пролягає один із найгарячіших відрізків фронту.

"Перебуваючи під постійним артилерійським обстрілом, він продовжив керувати мінометним розрахунком на вогневій позиції. Сам робив постріли з міномета 120-го калібру за визначеними координатами і зміг знищити значну кількість живої сили й техніки противника", — йдеться у повідомленні Стрийського РТЦК та СП.

Таким чином, захисники відбили три штурмові атаки, зупинили просування військових РФ і дали можливість групам резерву вийти на позиції без втрат.

"Того вечора мінометний розрахунок молодшого сержанта Кравченка завдяки вправному керуванню вогнем і розумінню тактики ведення бою запобіг прориву української оборони. Ворог втратив близько 35 осіб. Бойове завдання було виконано в повному обсязі", — повідомляють у районному ТЦК та СП.

Почесний нагрудний знак військовому особисто вручив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews