Представники Львівської ОВА взяли участь у форумі «Діалоги про Європу»

14.05.2024 13:53   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Захід присвятили відзначенню Дня Європи, серед учасників – представники з України та закордону.

На запрошення ГО «Інститут центральноєвропейської стратегії» (м. Ужгород) представники Львівської ОВА взяли участь у форумі «Діалоги про Європу». Його присвятили Дню Європи, учасниками стали 30 лідерів думок з таких країн як Україна, Литва, Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина, Румунія, Грузія, Вірменія, Хорватія, США, Королівство Нідерландів, пише пресслужба ЛОВА.

У своєму виступі «Чому Україна має бути в ЄС, і що кожен з нас має зробити для цього зараз» Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні Йеннес де Мол підтвердив беззаперечну підтримку України, як у напрямі військової допомоги так і в розбудові доброго врядування.

Учасники форуму розглянули зміни в Україні та її євроінтеграцію, концепцію Центральної Європи в умовах російської агресії, міжнародні інструменти боротьби з корупцією та утвердження доброчесності в органах влади, місцевого самоврядування.

В межах заходу представники Львівської та Закарпатської ОВА обговорили власний досвід роботи в антикорупційному напрямі, поділились вдалими практиками та можливостями для подальшої співпраці.

«Співпраця між областями в антикорупційному напрямі є дуже важливою, адже корупційні ризики в ОВА, зважаючи на їх функції є переважно однаковими, однак впровадження заходів впливу щодо їх усунення та мінімізації може бути різним. Обговорення антикорупційних практик, зокрема з  громадськими організаціями в рамках таких заходів сприяє підвищенню ефективності запобігання корупції в держструктурах», - зазначила завсектору з питань запобігання та виявлення корупції Львівської ОВА Ольга Мерйо, яка представила ОВА у зазначеному заході.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews