У Львові відбулась масштабна акція на підтримку військовополонених

19.05.2024 11:21   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Сьогодні, 18 травня, у Львові відбулась акція на підтримку захисників "Азовсталі" "Не мовчи, полон вбиває". Родини військовополонених бійців Маріупольського гарнізону вкотре зібралися, щоб нагадати про тих, хто перебуває в російському полоні, та привернути увагу до дій щодо їх повернення додому, пише Суспільне.

Учасники акції зібрались о 14:00 на проспекті Свободи перед пам'ятником Тарасові Шевченку. Вони тримали у руках плакати з написами "Free Azov", "Полон вбиває", "Їхня неволя — ціна нашої свободи", "Азов врятував Україну. Хто врятує Азов?", "Поверніть Героїв" та багатьма іншими. Також учасники принесли з собою прапори України, міста Маріуполь та полку "Азов". Водії, які проїжджали повз, сигналили на знак підтримки.

"Мій син в полоні вже два роки. Він виходив 20 травня з командирами. І два роки немає. Зі слів тих, що виходили, він був в СІЗО в Донецьку, а тепер не знаю. Немає ніяких відомостей, немає звільнених з полону, які би щось розказали. Повна невідомість. Переживаємо, чекаємо. Просто ми всі разом тримаємося, підтримуємо одна одну. Сьогодні знову вийшли, бо два роки. Така сумна дата. Довгих два роки для мам, дружин та дітей", — ділиться мама військовополоненого Наталія.

Мама ще одного полоненого воїна Наталія каже, її син вийшов з "Азовсталі" рівно два роки тому — 18 травня.

"Їх виводили з "Азовсталі" для збереження здоров'я і життя. Два роки пройшло і ніяких немає відомостей: де він, як він, у якому він стані. Ця невідомість вбиває, важко з нею жити. Боремося, виходимо на акції, чекаємо обміну", — говорить жінка.

Сьогодні, 18 травня, схожі акції відбулись в Кролевці, Охтирці, Хмельницькому, Чернігові, Ковелі, Білій Церкві, Тернополі, Павлограді, Вінниці, Кам'янському, Рівному та Запоріжжі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews