Форум російської опозиції у Львові: робота українських спецслужб під прикриттям чи фіаско Садового?

23.05.2024 22:22   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Міський голова Львова звернувся до відповідних органів через проведення у місті Форуму російської опозиції на підтримку України.

23 травня у Львові пройшов Форум російської опозиції на підтримку України, який організував фонд «24.02», пише "Радіо Свобода" з посиланням на "Русмонітор".

Фонд створили дружини бійців легіону "Свобода Росії". 

У заході взяли участь понад 40 учасників від різних опозиційних обʼєднань, колишній депутат Державної думи РФ Ілля Пономарьов, екоактивістка Євгенія Чирікова, адвокат та журналіст Олексій Барановський, представники всіх трьох добровольчих батальйонів, які воювали на боці України, а також були представники Офісу Президента України та Верховної Ради.

У резолюції, яку ухвалили за підсумками форуму, учасники заявили про підтримку Формули миру.

"Пишуть, що у Львові сьогодні працює форум якоїсь російської опозиції. Учасники нібито Ходорковський, Каспаров, Фейгін, Шендерович та інші прізвища, мені не дуже відомі. Хто знає, це якийсь жарт? Запит у відповідні органи вже відправив", - написав Садовий на своїх сторінках у соцмережах.

null

Раніше про проведення форуму у Львові повідомив один із його співорганізаторів, ексдепутат Держдуми Росії Ілля Поньомарьов. Він опублікував відео виступу радника голови Офісу президента Михайла Подоляка з відкриття Форуму.

Сам Подоляк про участь у Форумі на своїх сторінках не повідомляв.

“Львівський Форум російської опозиції відбувся на найвищому рівні. Було понад 40 учасників від провідних опозиційних об’єднань. У роботі взяли участь представники усіх трьох добровольчих батальйонів. Також були представники Офісу президента України та Верховної Ради”, — написав Поньомарьов.

Що цікаво, джерело в силових структурах прокоментувало ситуацію виданню "Бомок": “Такі зустрічі проходять лише "під ковпаком" спецслужб. Не факт, що зустріч була у Львові. Не факт, якого числа. Не факт, хто був. Бо це спецоперація. Яку можливо зірвав мер Львова Андрій Садовий. Ще йому ГУР мав звітувати”.

 

Що ж це було, думаємо, ми дізнаємося пізніше. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews