НАЗК виявило у декларації головного дорожника Львівщини порушень на 2,9 млн грн

27.05.2024 09:10   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило неточності та неправдиві дані у декларації керівника Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області Олега Берези на загальну суму 2,9 млн грн.

Про це йдеться у довідці НАЗК про результати перевірки декларації, повідомляє NGL media.

 

НАЗК перевірила декларацію Олега Берези за 2022 рік, де виявило низку порушень. Зокрема, він не вказав вартість двох львівських квартир площею 93,4 м кв та 70,5 м кв, а також паркомісця, які переоформив на доньок.

Також невідповідності виявились у розділі про грошові активи Берези на 1,6 млн грн: частину заощаджень чиновник задекларував неправильно, а ще частину взагалі не вказав.

Загалом НАЗК виявило порушень у декларації 49-річного Олега Берези на 2,9 млн грн. У висновках перевірки вказано, що ці порушення мають ознаки ч.1 ст. 3662 ККУ. Покарання за цією статтею – штраф 68-85 тис. грн, громадські роботи або позбавлення волі до двох років із забороною займати певні посади.

Додамо, що у березні Олег Береза подав декларацію за 2023 рік, судячи з якої торік його дружина стала власницею ще однієї квартири у Львові вартістю більше 3 млн грн. Загалом подружжя Берез минулого року заробило майже 5 млн грн.

Видання зазначає, що Олег Береза дає підстави сумніватися у його доброчесності. Ще у 2018 році журналісти писали про те, як Береза здав в оренду очолюваному ним комунальному підприємству «Львівавтодор» власну машину. Тоді справа дійшла до суду, але з формальних причин її закрили.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews