Ірину Фаріон поновлять на посаді професорки Львівської політехніки про

29.05.2024 14:32   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Суд постановив стягнути з університету на користь науковиці заробітну плату за період вимушеного прогулу майже 124 тисячі гривень.

У середу, 29 травня, Ірина Фаріон виграла суд у Львівської політехніки про поновлення на посаду професорки кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки. Крім того, суд зобов’язав політехніку сплатити Фаріон зарплату за період вимушеного прогулу розміром 123 тисячі 927 гривень. Наказ про звільнення суд визнав незаконним, пише LVIV.Media.

"Я щаслива, що право існує окремо від політики. Це означає, що ми рухаємося в правильному напрямку,” — прокоментувала рішення суду Ірина Фаріон. Крім того, додала:

“Позиція відповідача — це позиція людини, яка топчеться по закону брутально і нікчемно, виконує політичні замовлення і робить при цьому "гарну міну". В жодному документі не доведено морального проступку, який вчинила Ірина Фаріон. З якої рації було здійснене швидкісне звільнення? Чому ректор не дочекався роботи комісії? Комісія мала завершити свою роботу 22 числа, мене звільнили 15. Тобто проректор сам собі заперечує. Це означає, що він ухвалював це рішення під тиском. Не сумніваюся під чиїм — під тиском МОН, конкретної персони — Лісовий. Про це свідчить його реакція — неймовірно радісна від того, що звільнили Ірину Фаріон", — прокоментувала на засіданні суду мовознавиця.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews