У Львові вартість проїзду у маршрутках підняли незаконно

11.06.2024 12:00   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Сьогодні відбувається друге судове засідання щодо незаконного підвищення тарифу у громадському транспорті.

Про це повідомив громадський активіст та адвокат Андрій Петришин, інформує Четверта студія.

Львівський окружний адміністративний суд відкрив провадження щодо скасування незаконно завищених цін на транспорт у місті Львові.

«Матеріали справи, які надані виконавчим комітетом Львівської міської ради та Андрієм Садовим містять ознаки незаконності і я це обовʼязково доведу у суді», – повідомив Петришин.

Довівдково. Економічно обґрунтований тариф на транспорт у Львові становить 20 гривень. У Львові уніфікували тарифи для всіх видів транспорту, бо це було необхідно для запуску електронного квитка: автобусний, тролейбусний і трамвайний коштують однаково.

Керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олег Забарило зазначав, що змінилися ціни на всі складові, закладені при тарифоутворенні. При формуванні тарифу електроенергія, яка є ключовою статтею витрат «Львівелектротрансу», коштувала 3 гривні 50 копійок за кіловат, а тепер – понад 7 гривень і ще дорожчатиме.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews