У Львові біля цирку буде новий ЖК: що кажуть у міськраді

15.06.2024 20:37   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Будівельна компанія "Інвестиційна компанія "Орієнтир" звернулася до Львівської міської ради з проханням надати їй дозвіл на розроблення проєкту ділянки на площі Князя Святослава, 5-А, де вона планує збудувати новий житловий комплекс.

Відповідний документ оприлюднили у 14 червня на офіційному порталі міської ради Львова, ідеться у матеріалі LVIV.MEDIA.

Йдеться про ділянку орієнтовною площею 0,0566 га в історичній частині міста, неподалік Львівського цирку. Зараз на цій землі є недобудована будівля площею 193 кв.м, яку компанія "Орієнтир" викупила у приватну власність на початку квітня цього року. За генеральним планом Львова, ця ділянка знаходиться в межах громадських центрів та історичного ареалу міста. А за детальним планом території її віднесено до торгово-ділової зони місцевого значення.

Компанія планує збудувати на цьому місці багатофункціональний комплекс із житловим будинком з громадськими об’єктами. На перших поверхах мають облаштувати об’єкти обслуговування та групу короткотермінового перебування дітей. Проєктом також передбачено підземний паркінг. Якщо депутати підтримають цей проєкт на сесії Львівської міськради, то "Орієнтир" зможе розробити проект землевідведення. Після його затвердження компанія зможе узяти ділянку в оренду для реалізації будівельних планів.

За даними аналітичної системи YouControl "Інвестиційна компанія "Орієнтир" створена у Львові 16 років тому, її власниками є Михайло Ткач та громадянина Польщі Малгожата Данута Каспров'як. Серед засновників компанії Ірина Петрицька, яка спільно з Михайлом Ткачем володіє компанією ТзОВ “Преміум-Буд”.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews