Шахта «Надія» продавала вугілля під виглядом породи, напередодні там провели обшуки

19.06.2024 16:40   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Червоноградському районі на шахті “Надія”, яка підконтрольна «смотрящому» Андрію Венгрину, провели чергові обшуки. Поліція заявила, що на одній із львівських шахт дві третини видобутку не обліковували й продавали наліво.

Про це повідомив Олександр Клімов, керівник ГО «Дорожній контроль Захід».

“Як мені вдалося дізнатися, це продовження попередніх обшуків, які вже тривали цього року, але без повідомлень про підозру. Але сьогодні вже серйозніше. За інформацією від джерела в правоохоронних органах сьогодні чотирьом посадовцям шахти повідомлено про підозру“, – зазначив Клімов.

За версією слідства, на підприємстві маніпулювали з цифрами видобутку, що дозволяло продавати необліковані залишки без відображення у бухгалтерському обліку.

Поліція вважає, що добовий видобуток, який вказували в офіційних документах, був утричі меншим за фактичний.

"До прикладу, в одному офіційному добовому звіті до профільного міністерства фігуранти показали 80 тонн видобутого вугілля замість 240. Вже підтверджено, що лише за шість днів у лютому 2024 року їхній "бізнес" з розкрадання надр приніс майже 2,4 млн грн прибутку", – повідомила поліція.

18 червня підозри за ч. 5 ст. 191 (розтрата майна) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу отримали директор шахти Павло Мороз, головний інженер, начальник технологічного комплексу, а також людина, яку поліція називає "смотрящим" за підприємством, а прокуратура – керівником суб'єкта господарювання.

“Грамоту-підозру за сумлінну працю отримав директор шахти Павло Мороз. Грамоту-підозру за сумлінну працю отримав головний інженер шахти Андрій Зощук. Грамоту-підозру за сумлінну працю отримав начальник техкомплексу Василь Садовніков. Четверту грамоту-підозру за сумлінну працю отримав і сам племінник «смотрящого» Андрія Венгрина Андрій Петрик.

Вони «тупо» вивозили вугільну продукцію під виглядом відходів (породи) на підконтрольні підприємства Андрія Петрика, племінника «смотрящого» Андрія Венгрина. Тепер ви мені скажіть, що Венгрин та його команда «заходять» на підприємства, щоб їх розвивати, а не розкрадати…” – додав Клімов.

Правоохоронні органи не вказують назву шахти, але на оперативних кадрах видно, що йдеться саме про "Надію".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews