Супроводжував вчора журналістів газети Le Monde. Пишуть про роботу ТЦК

20.06.2024 20:02   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Поїздили з групою оповіщення, порозпитували про різне військовослужбовців, які перевелися у ТЦК з бойових бригад. Мав змогу спостерігати за роботою французів - повільно, ретельно, вдумливо.

Текст готують від кількох тижнів до кількох місяців. Щоб вся інформація була перевіреною, коментарі - точними, історія - гарно написаною. Не знаю, яким буде той матеріал, але і з того, очевидно, що все це з іншого світу. Того, де таке цінують і готові платити.


А сьогодні світ наш - їхав автобус, біля Золочева його зупинила поліція, водій був без військово-облікових документів. Доправили у Золочівський РТЦК. Дали повістку, повернули назад, автобус поїхав далі. В той час, коли водій був відсутній, пасажири чомусь вийшли блокувати трасу.


Пише про це видання espreso.tv. Із заголовком "На трасі Тернопіль – Львів працівники ТЦК хотіли мобілізувати водія автобуса, люди перекрили дорогу, – ЗМІ". Вуаля, - сказали би люди з іншого світу, посміхаючись!


Жодних коментарів в ТЦК журналісти Еспресо взяти не намагалися. Ну бо і так все зрозуміло - людолови захотіли мобілізувати бідолашного водія, а люди стали на його захист. Хулі тут коментувати?


В цій, так би мовити, новині, Еспресо послалося на телеграм канал (хто би сумнівався) тернопільського видання 20 хвилин - ще одного ресурсу, який ревно стежить за стандартами і пильнує, щоб не нашкодити.


"Працівники ТЦК та СП зупинили водія автобуса", - пишуть Еспресо, плювавши на те, що зупиняє саме поліція. І завершують текст тим, що перераховують "Скандали з представниками ТЦК"...


Ні, не тим, що пояснюють, що водій автобуса повинен і зобов'язаний був мати при собі відповідні документи. І що в цьому випадку поліція і військовослужбовці ТЦК зробили все правильно. Не тим, що некоректно в цій ситуації повелися саме пасажири, вийшовши на трасу. А перед тим - власники контори перевезень, що не подбали про таку дрібничку, як документи водія. І тим поставили під загрозу пасажирів. Хоча їх, врешті, можна зрозуміти - нащо, якшо в разі чого й так винні будуть ТЦК.


Через одинадцять хвилин після того, як Еспресо опублікували новину, їм на пошту прийшов коментар від обласного ТЦК, в якому пояснювали все, що сталося. Але чекати, перевіряти і пояснювати - не для нашого світу. В нашому лабухи працюють для лабухів. І в той час, як дрібка намагається втримати хоч щось, буквально нігтями, загал просто слухає дзижчання мух у своїх головах.

Володимир Молодій

Джерело


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews