У Львові зведуть 20-поверхову новобудову з укриттям

21.06.2024 13:52   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львові планують будівництво нового 20-поверхового багатоквартирного будинку на вул. Угорській. У будинку передбачають підземний паркінг, укриття та комерційні приміщення.

Про це повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев на засіданні виконавчого комітету.

Йдеться про забудову ділянки на вул. Угорській,26, неподалік сихівського мосту. Будівлі, які там розташовані, знесуть, а на їх місці, згідно з проєктом, зведуть багатофункціональну будівлю. Вона матиме від 10 до 20 поверхів, при чому верхні поверхи будуть зменшуватися, утворюючи терасований силует. Перші два поверхи планують відвести під комерційні приміщення, де розмістяться магазини та інші об'єкти громадського призначення. Вище розташуються житлові квартири.

“Йде мова про формування в Сихівському районі будівлі вищої поверховості. Це рішення розглядали на містобудівній раді, і аргументовано архітекторами як акцент локальний. В даному місці є перетин рухів громадського транспорту, є зупинки і транспортний хаб. Будівля дещо вища за сусідні. Хоча навпроти є офісний центр високий та житлові будинки”, — поясний Антон Коломєйцев.

Загалом у будинку буде 87 квартир. Проєкт також включає підземний паркінг на 78 автомобілів та додаткові 10 паркомісць на прилеглій території. Важливою складовою є укриття, розраховане на 400 осіб. Забудовники взяли на себе зобов'язання розмістити в новобудові дитячий садок. Крім того, вони готові профінансувати розвиток міської інфраструктури.

Для більш детального вивчення проєкт та обговорення всіх його аспектів заступник міського голови Андрій Москаленко запропоновано провести виїзне засідання виконкому наступного понеділка.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews