У Львівському ТЦК та СП прокоментували конфлікт з військовозобов’язаним біля Високого замку

24.06.2024 13:09   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львові виник черговий конфлікт між чоловіком призовного віку та працівниками ТЦК. У соцмережах опублікували відео суперечки, на якому чоловіки у військовій формі заштовхали в автівку призовника.

Однак Львівському обласному ТЦК та СП пояснили, що чоловік почав неадекватно поводитися спеціально для зйомки, пише LVIV.MEDIA.

У неділю, 23 червня, працівники ТЦК зупинили чоловіка призовного віку на вулиці Замковій. Вони попросили його показати документи і виявили, що військовозобов’язаний не з'являвся у військкомат 9 років. Його запросили в машину для вручення повістки. За словами ТЦК, в цей момент поруч проходила жінка, яка почала знімати процес на телефон. Саме тоді затриманий почав провокувати конфлікт та неадекватно поводитися.

На опублікованому відео видно, що представники ТЦК та поліції намагалися силою посадити чоловіка в мікроавтобус. Чоловік пручався та виставив ногу, щоб військкоми не змогли зачинити двері авто. До слова, жінка, яка знімала відео нецензурно лаялася російською мовою, погрожувала працівникам ТЦК та наче б то хотіла викликати поліцію. Варто додати, разом з військовими в авто був й поліцейський, він вийшов з машини та показав документи, однак у конфлікт не втрутився.

У ТЦК пояснили, що не били призовника, вони виписали військовозобов’язаному громадянину повістку, після чого відпустили. “Наголошуємо, військовослужбовці не били людину. Намагаючись використати становище, коли перехожа інцидент знімала на відео, чоловік поводився неадекватно”, — уточнили в ТЦК.

У понеділок, 24 червня, чоловік, якого затримували записав відеозвернення, на якому розповів свою версію інциденту. За його словами, коли до нього підішли військові він молився на тринадцятій стації Хресної дороги. Призовник спростовує заяву ТЦК, та зазначає, що повістки йому на місці не виписували, а останній раз він проходив ВЛК не 9 років тому, а 4,5.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews