Садовий не їздитиме за кордон? Комісія фінансів не погодила виконкому у виділенні 700 тис. грн на відрядження посадовців міськради

27.06.2024 16:59   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Виконавчий комітет Львівської міської ради вдруге звернувся до комісії фінансів з проханням збільшити видатки на відрядження службовців. Раніше посадовці просили 800 тис. грн, але отримали 150 тис., а цього разу сума запиту менша — 700 тис. грн. Однак члени комісії знову відмовилися виділяти повну суму.

Про це повідомили на засідання комісії.

Комісія фінансів погодили виділити 160 тис. грн для погашення боргів за вже здійснені відрядження, попри прохання виконкому про 700 тис.

Головною причиною відмови стала відсутність детальних звітів про результати попередніх відряджень. Голова комісії Наталія Шелестак наполягає на тому, що всі повинні бачити користь від поїздок посадовців за кордон — які угоди в результаті були підписані або, які кошти залучені. Натомість виконком надав комісії лише загальну інформацію про відрядження: мету, дати, суми, міста та імена учасників. Здебільшого у відрядження їздить міський голова, заступники, керуючий справами виконкому та водії.

“Я просила адміністрацію міського голови і виконком надати звіт з результатами цих поїздок. Ми ж маємо пояснювати, наприклад, якщо поїхали на навчання — то навчилися, якщо поїхали на залучення коштів — то підписали або підготували якісь документи. Це логічно. Я пропоную перенести це питання і доопрацювати”, — пояснила Наталія Шелестак.

Директор департаменту Адміністрація міського голови Євген Бойко під час засідання комісії пропонував проголосувати за виділення коштів одразу, стверджуючи, що необхідну інформацію вже надали. “Колеги, а чому ми не можемо зараз проголосувати? це питання вже виноситься другий раз. Для початку ми дали 150 тисяч, сказали що як нададуть табличку з повними розрахунками — проголосуємо повністю. Табличку надали, а ми знову щось просимо”, — зазначив Бойко.

У підсумку комісія знову відмовила у виділенні повної суми в 700 тисяч гривень, але вирішили надати додаткові 160 тисяч гривень. Питання про додаткове фінансування відклали до отримання більш детальних звітів про результати поїздок.

Джерело: lviv.media


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews