У Львові виділили 10 млн гривень на допомогу лікарні Охматдит та 11,5 млн гривень на укриття дитячої лікарні

09.07.2024 21:41   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Сьогодні, 9 липня, з бюджету Львівської громади виділили 10 мільйонів гривень на допомогу лікарні "Охматдит" у Києві. Ще 11,5 мільйона гривень на укриття дитячої лікарні у Львові, яка входить до Першого ТМО.

Рішення ухвалили під час засідання позачергової депутатської комісії фінансів та планування бюджету, пише "Суспільне".

Як повідомила голова депутатської комісії Наталя Шелестак, 10 мільйонів гривень будуть скеровані цільово на обладнання, якого потребує "Охматдит". Деталі оприлюднять сьогодні до кінця дня.

Під час засідання комісії Генеральний директор Першого ТМО Олег Самчук прозвітував про стан укриттів. Так, у лікарні святого Пантелеймона воно вже готове на 70 відсотків, у лікарні святого Луки – на 60 відсотків, у лікарні святого Миколая – на 50 відсотків:

"На кожну лікарню, по мінімуму, нам треба по 5 мільйонів гривень. Щодо решти, то ми зараз звертаємося до спонсорів за допомогою. Якщо ви виділяєте нам 10 млн, то ми їх розподілимо на дві найпроблемніші лікарні — на дитячу лікарню та на лікарню святого Луки".

За словами Олега Самчука, спонсори вже надають будівельні матеріали та лавки, які розташують в укриттях. Там дороблять вентиляційні системи й освітлення, також встановлять ліфт. Генеральний директор просить встановити на лікарнях сонячні батареї, які живитимуть ШВЛ.

Генеральний директор Другого ТМО Андрій Миськів каже, що у всіх лікарнях є підвали, в яких облаштували укриття:

"В пологовому в цокольному приміщенні є нормальне укриття. На Русових USAID зробило два роки укриття. Зараз нам треба півтора мільйона гривень, щоб доробити укриття на Чупринки".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews