АРМА отримало в управління земельні ділянки у Києві Медведчука та Козака

05.08.2024 14:37   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Тепер АРМА готується оголосити конкурс на обрання оцінювача та передання активів в управління.

Агентство з розшуку та управління активами (АРМА) отримало в управління земельні ділянки у Києві, якими через довірених осіб володіли підозрювані в державній зраді колишні народні депутати Віктор Медведчук та Тарас Козак.

Про це повідомила очільниця АРМА Олена Дума з посиланням на отриманий лист від прокурора з відповідною ухвалою слідчого судді Печерського районного суду Києва.

Зокрема, в управління АРМА передані корпоративні права ПП "Орест", ТОВ "Осокорки-7", ТОВ "Академ-Клуб", ПП "Фірма "Вікторія" та земельні ділянки площею 49 га.

"Я вже надала доручення Центральному міжрегіональному управлінню АРМА здійснити огляд заарештованого майна. Вже скоро ми оголосимо конкурс на обрання оцінювача та передання активу в управління", – написала Дума у соцмережах.


У червні ДБР передало в управління Національного агентства з виявлення активів завод з виробництва цегли на Львівщині, кінцевими власниками якого є рідні брати екснардепів Віктора Медведчука та Тараса Козака — Сергій Медведчук та Богдан Козак. Підприємство коштує 5 мільйонів доларів.

 

АРМА отримало нерухоме майно, корпоративні права, автотранспорт трьох підприємств у Львівській області та нежитлові приміщення у Києві.

"Серед них – цегельний завод “Керамбуд” - один із найпотужніших виробників цегли на західній Україні, який мав масштабне виробництво, обладнане високотехнологічним повністю автоматизованим сучасним німецьким обладнанням, що забезпечувало надзвичайно високу якість цегли. Завод виготовляв в місяць від 3 до 4 мільйонів штук готової продукції (цегли)", - розповіла Дума.

За її словами, працівники Західного міжрегіонального територіального управління АРМА провели огляд цегельного заводу. Також тривають заходи з підготовки активу до проведення його подальшої оцінки.

Також дума повідомила, що триває огляд інших трьох активів - ТОВ “Капітал Плаза”, ТОВ “Бетонбуд” та нежитлових приміщень у Києві.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews