Схеми на укриттях: на Львівщині замовник дозволив учасникам тендеру на ремонт укриттів за 11 млн не подавати кошториси

15.08.2024 11:03   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Центр фінансово-господарського та навчально-методичного забезпечення закладів освіти і культури Розвадівської сільської ради Львівської області 9 серпня замовив ФОП Гураль Василю Ярославовичу ремонт двох укриттів – Народного дому села Черниця та Київецької школи на загальну вартість 11,28 млн грн.

null

Про це повідомляється у системі «Прозорро», пишуть "Наші гроші".

ФОП Гураль отримав підряди без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов. Для участі в тендерах треба було оприлюднити в «Прозорро» акти обстеження об’єктів, підписані уповноваженими особами учасника та замовника. ФОПу їх підписав директор Центру Роман Цар. Аналогічні вимоги щодо надання актів огляду об’єкту оскаржувалися в АМКУ по інших тендерах, і колегія наказувала замовникам змінити тендерну документацію.

null

Крім того у тендерній документації замовник наголошував, що подавати кошторисний розрахунок у складі тендерної пропозиції не обов’язково. Це дозволило ФОП Гураль не оприлюднювати підсумкові відомості ресурсів, тож перевірити ціни будівельних матеріалів на завищення стало неможливо.

null

Наступним пунктом замовник зауважив, що кошторис вартості підрядних робіт все ж таки треба узгодити, але для цього вже переможець торгів надасть замовнику договірну ціну, зокрема, й підсумкову відомість ресурсів. Однак їх замовник не оприлюднив з власної ініціативи.

null

Уповноваженою особою з питань закупівель та відповідальною за складання тендерної документації є Іванна Кузьмич. У 2023 році «Zaxid.net» писали, що директора Центру Романа Царя підозрюють у розтраті 650 тис грн бюджетних коштів та підробці документів під час закупівлі генераторів для двох садочків та чотирьох шкіл за завищеними цінами.

ФОП Гураль Василь Ярославович зареєстрований у 2015 році в селі Розвадів Львівської області. З 2016 року натендерив 53,25 млн грн, з них 20,61 млн грн в нинішнього замовника.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews