Петро Жук

Петро Жук

Науковець, соціолог, директор Центру з інформаційних проблем територій, кандидат технічних наук

Збирати підписи за відставку міністра Лісового

15.08.2024 15:39   Джерело: LvNews
Автор : Петро Жук

Міністр освіти та науки Оксен Лісовий підписав указ про об’єднання Історії України, як навчального предмета в шкільній програмі, з Всесвітньою історією.

Добре знання історії України особливо важливе саме зараз. Адже воно дає багато прикладів блискучих перемог українських воїнів, які й тепер можуть використовуватися для планування військових операцій з врахуванням ментальності українського народу, надихають до нових звитяг, зміцнюють відчуття ідентичності, дають розуміння великого потенціалу нашого народу. З іншого боку, знання історії застерігає від помилок, підказує шляхи виходу зі складних ситуацій, дає об’єднання народу на основі розуміння власної самобутності та місця України в світі. Отже, глибоке вивчення нашої історії, як окремої важливої частини суспільно необхідних знань, є важливим чинником нашої перемоги у війні з московитами.

Світова спільнота й український народ – два різні соціальні суб’єкти. Кожен громадянин України має відчувати свою причетність, як до одного, так і до другого. Якщо ж соціальний суб’єкт не має своєї історії, то в суспільній свідомості його нема. Отже, припинення вивчення історії України, як окремого предмета,- істотний крок до формування в суспільній свідомості переконання, що такого соціального суб’єкта, як український народ, не існує. А саме це й хоче довести московитський диктатор. Так що наказ міністра освіти – явна співдія з московитами у їхній гібридній війні проти України.

Отже, зменшення уваги до історії України та приниження її значимості, яке є у підписаному міністром указі, однозначно спрямоване проти перемоги у війні. Причиною такого указу може бути крайня некомпетентність, або й дії ворожої агентури. В обох випадках особа, що підписала такий указ, не може далі залишатися на своїй посаді.

В умовах війни тиск громадськості на владу має бути дуже обережним. Але цей тиск повинен бути, бо інакше влада цілком деградує, особливо, якщо вона і так має невисоку якість за рівнем компетентності, моральності та патріотизму. Найменш ризиковано почати цей тиск зі сфери, яка хоч і важлива для успішного ведення війни, але не безпосередньо впливає на нього. Саме такою сферою є освіта. Тому патріотичним громадським організаціям необхідно почати збір підписів за відставку Лісового. Якщо ми зараз доб’ємося його відставки, то інші посадовці будуть зважати на це і не робитимуть нерозумних чи явно антиукраїнських дій, які можуть бути дуже небезпечними.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews