На Львівщині продовжує діяти 11 релігійних громад, які підпорядковуються московському патріархату

27.08.2024 16:17   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Наприкінці минулого тижня очільник Львівщини Максим Козицький підписав розпорядження, яким припинив реєстрацію шести релігійних громад УПЦ МП. Станом на 27 серпня в області залишилося 11 таких громад, повідомляє “Суспільне”.

Про це під час засідання сесії Львівської обласної ради повідомила директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної військової адміністрації Ірина Гаврилюк.

Залишаються працювати релігійні громади в селах Присліп та Явора Турківської громади, у Червонограді та Соснівці, у Львові на вулиці Антоновича, у селі Бистриця Дрогобицької ОТГ, у Жидачеві, у селі Віднів Куликівської ОТГ, у селі Старява Мостиської ОТГ, у Радехові та Стрию.

“Богослужіння у цих церквах проводяться українською мовою, тому парафіяни не вбачають приналежність до Московського патріархату і їм здається, що все гаразд”, — зазначила Гаврилюк.

Також вона висловила сподівання, що протягом дев’яти місяців, які законодавець визначив, аби увідповіднити судочинство до нового закону, розроблять процедуру, яка дасть можливість швидше припиняти діяльність релігійних громад московського патріархату.

Водночас на території області можуть діяти незареєстровані релігійні громади, вплив на які чиновники з ЛОВА не мають. Депутати Львівської обласної ради вирішили запросити на наступне сесійне засідання представників правоохоронних органів, щоби почути, як вони працюють з такими громадами.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews