Петиція про надання Ірині Фаріон звання "Герой України" набрала необхідну кількість голосів

05.09.2024 14:28   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Електронна петиція до Кабінету міністрів України про присвоєння загиблій мовознавиці Ірині Фаріон звання "Герой України" набрала понад 25 тисяч голосів.

Про це йдеться на сайті Кабінету міністрів України.

Автор петиції, Михайло Шевелюк, мотивував створення петиції так:

"Багата наукова спадщина та просвітницька діяльність Ірини Фаріон має стати фундаментом формування україноцентричного світогляду майбутніх поколінь українців. З огляду на її багаторічну суттєву наукову, просвітницьку, педагогічну, політичну діяльність спрямовану на укріплення статусу державної мови та самої державності України, ми, що нижче підписалися, просимо присвоїти Фаріон Ірині Дмитрівні звання Герой України (посмертно)".

Як ідеться у постанові Кабміну №457 від 22 липня 2016 року, петиція розглядається в порядку, встановленому статтею 231 Закону, за умови збору на її підтримку не менш як 25 000 підписів громадян протягом не більше ніж трьох місяців з дня її оприлюднення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews