Місто кредитів: Львіська міськрада погодила позику на 840 млн грн

12.09.2024 22:49   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Сьогодні, 12 вересня, депутати Львівської міської ради погодили рішення про запозичення 840 мільйонів гривень до міського бюджету, за яке раніше двічі не змогли проголосувати. Більшу частину цих грошей — 718 млн грн — витратять на завершення будівництва сміттєпереробного заводу. Рішення підтримали 55 депутатів.

Про це пише Lviv.media та Львівська міська рада.

“Ми будемо просити включити ці зауваження в ухвалу про бюджет. Я хочу наголосити, що там є декілька об’єктів, які будуть фінансуватися, а не тільки завод. Я думаю, що брати всі кошти одночасно не дуже доцільно, тому будемо це робити траншами і в наступній ухвалі ми це пропишемо”, — пояснила голова бюджетної комісії Наталія Шелестак.

В пояснювальній записці до проєкту ухвали вказано, що найбільше грошей необхідно для будівництва сміттєпереробного заводу, а решту коштів для інфраструктурних проєктів.

  • будівництво механіко-біологічного комплексу перевантаження та переробки твердих побутових відходів на вул. Пластовій, 13;
  • будівництво шляхопроводу на перехресті вулиць Т. Шевченка – о. Омеляна Ковча;
  • реконструкцію системи живлення власних потреб ТЦ "Північна" із можливістю приєднання джерела аварійного живлення та запуску від нього на вул. Пластовій, 125;
  • капітальний ремонт Центру надання адміністративних послуг для ветеранів на вул. Шевченка, 374;
  • капітальний ремонт Центру надання адміністративних послуг для ветеранів на вул. Липинського, 11.

Питання про 840 млн грн запозичення до міського бюджету вже розглядали на розгляд сесії, але депутати, так не підтримували його. За другим разом в проєкті ухвали змінили суми кредитів. А до цього, 4 липня, депутати міськради вже розглядали цю ухвалу, але тоді перенесли за пропозицією міського голови Андрія Садового.

Передував цій ухвалі розгляд питання про стан будівництва механіко-біологічного комплексу перевантаження та переробки твердих побутових відходів на вул. Пластовій, 13.

За словами директора ЛКП "Зелене місто" Олександра Єгорова, за умови вчасного фінансування перерізати стрічку та оголосити про завершення будівництва комплексу можна буде 28 лютого наступного року. Хоча вже зараз підрядник попереджає, що цю подію можуть посунути на 23 дні. Після завершення будівництва ще шість місяців будуть встановлювати обладнання й навчати працівників.

Також під час розгляду питання депутатка Уляна Пак наголосила, що в місті зовсім не працює програма роздільного сортування: не ставляться смітники для різних видів відходів, а контейнери з твердим побутовим сміттям та рідкою фракцією скидають разом в один сміттєвоз.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews