Операція на Курщині: бійці 103-ї бригади ТРО розповіли про недбале виконання службових обов’язків командуванням

21.09.2024 08:01   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У середу вийшло відео  Яніни Соколової, де воїни розповідають про недбале виконання службових обов’язків командуванням 103-ї бригади ТРО, що поставило під ризик життя та здоров’я частини особового складу бригади. 

null

Про це пише народна депутатка Верховної Ради Софія Федина.

"Військових одного з батальйонів 103 бригади ТРО "кинули" на Курщині в оточенні ворога без можливості евакуації, без забезпечення, води та боєприпасів. Три дні обіцяли підвезти підкріплення, але нічого не відбулось", — написала вона.

За її словами, частина бійців чудом змогли вибратись, пішки виходили мінними полями з лежачими пораненими.. Частина залишилась в оточенні. Тих, що змогли вийти з оточення – примушують повернутись на незахищені позиції і погрожують судом.

"Разом з колегами подали депутатське звернення до Міністерства оборони та Державного бюро розслідувань, щоб ретельно вивчили ситуацію та надали правову оцінку цій інформації. На жаль такі ситуації непоодинокі. І дуже часто намагаються винними зробити простих солдатів, хоч саме командири мають дбати за людей. У нас занадто малий, в порівнянні з московською федерацією, мобілізаційний резерв...", наголошує Софія Федина.

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews