Нацполіція спільно з СБУ проводять обшуки у львівського псевдоактивіста Остапа Стахіва

25.09.2024 14:14   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
Сьогодні, 25 вересня, працівники Служби безпеки України проводять обшуки у львівського антивакцинатора Остапа Стахіва.

Про це Суспільному повідомили джерела в правоохоронних органах.

Станом на 13:33 обшуки тривають. Цей факт також підтвердили в Нацполіції України.

"Нацполіція спільно з СБУ проводять обшуки у львівського псевдоактивіста, який видавав фіктивні посвідчення журналіста Правоохоронці документують шахрайські дії чоловіка. Детальніше після завершення слідчих дій", — повідомили в пресслужбі Нацполіції України.

Остап Стахів почав займатися політикою в 2005 році. Спочатку він очолив Жидачівську районну організацію партії "Свобода". Через два роки, за списками цієї партії, він балотувався до Верховної Ради. Та його зняли з реєстрації через невказане місце праці.

Далі Остап Стахів очолив Львівський міський осередок "Української партії". Частина членів партії тоді звинуватили Остапа Стахіва в продажі місць у партійному списку. У політсилі коментувати це відмовилися. Потім він балотувався як самовисуванець до обласної ради та Верховної ради, а у 2020 — на голову Львівської громади.

Потім Остап Стахів створив декілька громадських організацій та влаштовував протести на різну тематику. Від початку пандемії він зосередився на одній темі. На своїй Facebook-сторінці Стахів проводив прямі трансляції в яких спростував офіційну інформацію про коронавірус. Також він організовував пікети та влаштовував провокації у ковід-відділеннях лікарень.

У 2023 році Остап Стахів почав організовувати платні курси "Статус. Журналіст", де після 21 дня усім, хто пройшов цей курс, обіцяли видати журналістські посвідчення.

23 травня 2024 року Нацрада з питань телебачення та радіомовлення не підтримала рішення про реєстрацію трьох медіа Остапа Стахіва: "Галицькі вісті", "Ідея і чин", "Правозахисники".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews