У Львові стартував міжнародний театральний фестиваль Золотий Лев-2024

04.10.2024 10:42   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львові 3 жовтня стартував міжнародний театральний фестиваль “Золотий Лев-2024”.

Про це повідомили у Департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА.

Цьогоріч фестивалю виповнюється 35 років. 

“За це час він став національним надбанням театрального мистецтва, здобув репутацію в міжнародному театральному житті України та Європи загалом. “Золотий Лев” концентрує в собі всі театральні тенденції сучасної сцени”, — йдеться у повідомленні.

Гасло цьогорічного фестивалю “«Театр - мовою ідентичності”. Тому програму фестивалю формували здебільшого з вистав, поставлених за українською драматургією.

Триватиме фестиваль до 10 жовтня.

Програма фестивалю:

4 жовтня (п’ятниця)

14.00 Сценічні читання п’єси «Коли повертається дощ» Неда Неждана. Зустріч з Недою Нежданою -драматургинею, поетесою, журналісткою, культурологинею. Модератор: Володимир Губанов, Заслужений артист України. (театр «Воскресіння», пл.ген.Григоренка, 5)

 18.00 Перший академічний український театр для дітей та юнацтва з виставою «Пес» за оповіданнями Олега Сенцова в постановці В.Сікорського (Перший театр, вул.Гнатюка, 11) – 1год.00хв.

19.00 Львівський академічний театр «Воскресіння» з виставою «Вар’ят і монашка»» Віткаци в постановці Алли Федоришиної (театр «Воскресіння», пл.ген.Григоренка, 5) – 1год. 15хв.

5 жовтня (субота)

13.00 Сценічні читання  п’єси «Смак сонця» Олександр Вітер. Зустріч з Олександром Вітром – драматургом, актором, режисером. Модератор: Петро Микитюк, Заслужений артист України. (театр «Воскресіння», пл.ген.Григоренка, 5)

 17.00  Мукачівський драматичний театр з виставою “Наснись мені” К.Малиніна в постановці К.Душина  (театр «Воскресіння», пл.ген.Григоренка, 5) – 1год.00хв.

 18.00 Театр Око (м.Львів) з виставою «Відпустка» Г.Стричак в постановці Г.Стричак (будинок офіцерів, вул.Театральна, 22) -1год.30хв.

19.00 Луганський  обласний академічний український музично-драматичний театр з виставою «Ніч на полонині» О.Олесь в постановці Сергія Павлюка (Перший театр, вул.Гнатюка, 11) – 1год.30хв.

6 жовтня (неділя)

14.00 Мультимедійна презентація антології актуальної української драми «Неназвана війна» від драматургині, поетки, культурологині, перекладачки Неди Нежданої (театр «Воскресіння», пл.ген.Григоренка, 5)

 17.00 Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр ім.М.Куліша з виставою «Позивний горобчик» Н.Ворожбит (18+)в постановці С.Павлюка (театр «Воскресіння», пл.ген.Григоренка, 5) – 1год.00хв.

19.00 Сумський  національний академічний театр драми  та музичної комедії ім.М.С.Щепкіна з виставою «Легені» Д.Макміллан (18+) в постановці В.Писарева (будинок офіцерів, вул.Театральна, 22) – 1год.15хв.

20.00 Творча майстерня «Театр у кошику» з виставою «Украдене щастя» Іван Франко в постановці І.Волицької (театр «Воскресіння», пл.ген.Григоренка, 5) – 1год.30хв.

7 жовтня (понеділок)

12.00  Творча майстерня «Актор, як інструмент душі. Емоція-енергія-індивідуальність» від Алли Федоришиної, Заслуженої артистки України для молодих акторів та студентів театральних ВИШів  (театр «Воскресіння», пл.ген.Григоренка, 5)

18.00  Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки (м.Київ) з виставою «Для домашнього огнища» І.Франко в постановці О. Гаврилюк (театр ім.М.Заньковецької, вул.Л.Українки, 1) – 2год.20хв.

19.00 Київський академічний драматичний театр на Подолі з виставою «Молочайник» О.Гриценко в постановці І.Матієва (театр «Воскресіння», пл.ген.Григоренка, 5) – 2год.00хв.

8 жовтня (вівторок)

15.00 «Для домашнього огнища» Іван Франко: на перехресті думок. Обговорювання вистави Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки (м.Київ).  Участь беруть: Валерій Корнійчук, Микола Легкий, Володимир Микитюк, Наталя і Богдан Тихолози, режисерка вистави Ольга Гаврилюк та актори театру. (дім Франка, вул.Івана Франка, 150)

18.00  Лабораторний театр «ЛАВА» Кабаре «Псяча Буд(д)а» в постановці Д.Захоженко (театр Лесі, вул.Городоцька, 36) – 1год.00хв.

18.00 Кіровоградський академічний обласний український музично-драматичний театр ім.М.Л.Кропивницького з виставою «Перед волею» М.Кропивницький (16+), в постановці Євгена Лавренчука (Львівська опера, пр.Свободи, 28) – 2год.20хв.

20.00 Театр «Т-Арт» (Чехія) з виставою «Він та ona» О. Кобилянська в постановці А.Васильєвої (театр «Воскресіння», пл.ген.Григоренка, 5) – 50хв.

9 жовтня (середа)

10.00  Творча майстерня від режисера Dusan Parirzek (Прага, Чехія) для молодих акторів, режисерів та студентів театральних ВИШів  (театр «Воскресіння», пл.ген.Григоренка, 5)

18.00  Київський академічний театр «Колесо» з виставою «В Португалії зараз тепло» О.Володарський  в постановці І.Кліщевської (театр ляльок, пл.Данила Галицького, 1) – 1год. 20хв.

18.00 Львівський академічний молодіжний театр імені Леся Курбаса з виставою «Коли цвіте полин» Райнер Бер  в постановці Райнера Бера (театр Курбаса, вул.Курбаса, 3) – 2год.30хв.

19.00   Дніпровський національний академічний український музично-драматичний театр ім.Т.Г.Шевченка з виставою «Йой! Замовляю любов» Т.Іващенко в постановці О.Волошиної (театр «Воскресіння», пл.ген.Григоренка, 5) – 1год.45хв.

10 жовтня (четвер)

18.00 МКЦ ім. І. Козловського Національного академічного театру оперети України та Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Куліша з виставою «На трьох» А.Мовчан в постановці Н.Агеєвої-Швед (театр «Воскресіння», пл.ген.Григоренка, 5) -1год.30хв.

19.00 Львівський академічний театр ляльок з виставою «Атомна русалка»А.Бондаренко в постановці Я.Титаренко (театр ляльок, пл.Данила Галицького, 1) – 1год.40хв.

19.00 Львівський академічний муніципальний театральний, художньо-дослідницький та освітній центр «СЛОВО І ГОЛОС» з виставою «Тихо без слів» в постановці Сергія Ковалевича  (театр «Слово і Голос» м. Львів, вул. Городоцька, 38)


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews