Львівська борчиня перемогла росіянку у поєдинку чемпіонату світу

24.10.2024 21:51   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Ввечері 24 жовтня львівська борчиня Олександра Хоменець стала бронзовою призеркою чемпіонату світу зі спортивної боротьби серед спортсменів до 23 років у столиці Албанії Тирані. 

Про це повідомили у відділенні НОК України у Львівській області.

“У "бронзовому фіналі" 21-річна борчиня з рахунком 5:0 перемогла представницю країни-агресора Єкатєріну Карпушкіну”, — йдеться у повідомленні.

На цьому турнірі вихованка Андрій Бирка та Ореста Скобельського провела 4 сутички: 3 виграла і тільки у чвертьфіналі поступилася майбутній чемпіонці Еммі Мальгрем зі Швеції.

В управлінні молоді та спорту Львівської ОВА уточнили, що Хоменець виступала у ваговій категорії 55 кг. Наша атлетка провела чотири сутички, з яких три виграла:

  • в 1/8 фіналу перемогла з рахунком 3:1 японку Неон Ґомі;
  • у чвертьфіналі поступилася майбутній чемпіонці Еммі Мальмгрен зі Швеції з рахунком 3:4;
  • у втішній сутичці за вихід у бронзовий фінал перемогла представницю Монголії Отгонтую Баянмунх (3:3);
  • у сутичці за бронзу з рахунком 5:0 перемогла росіянку, яка виступала у нейтральному статусі, Єкатєріну Карпушкіну.

“Борчиня – випускниця Львівського фахового коледжу спорту та вихованка СДЮШОР "Спартаківець”, — розповів начальник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хімʼяк.

Окрім Олександри Хоменець, на чемпіонаті світу U23 виступають ще троє спортсменів зі Львівщини: Манола Скобельська, Марія Орлевич та Тимур Гудима.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews