Три питання прем'єру Гройсману від активістів Української Галицької Партії

30.05.2017 17:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Активісти Української Галицької Партії на Тернопільщині пробували «зловити» очільника уряду Володимира Гройсмана, щоб поставити йому три питання. Приїзд прем'єр-міністра України відбувся сьогодні. Втім, про візит Гройсмана лише кількома реченнями скупо повідомили на сайті ОДА. У програмі візиту зовсім не було передбачено спілкування з громадою, активістами, людьми, хоч до очільника уряду у всіх є чимало питань.

Володимир Гройсман, як повідомляє прес-служба, приїхав на Тернопільщину дивитись на ремонт покриття дороги М-19 (Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече). Як не парадоксально, інспектувати якість доріг в наш край очільник уряду прибув гелікоптером, а спілкуватись з громадою не захотів. Однак є питання, які турбують мешканців Тернопільщини не менше за якість дорожнього покриття. Після недавніх поїздок придністровськими селами партійці зрозуміли, що питання будівництва ГЕС на Дністрі залишається відкритим. Мешканці прилеглих до Дністра сіл покинуті без відповідей на питання і живуть хіба у власних здогадках. Галичани турбуються про долю Дністровського каньйону не менше, ніж про дороги.

— Під час наших візитів люди доручили нам поцікавитись у влади, чи нарешті відмовились "на горі" від безглуздої ідеї будувати на Дністрі ГЕСи. Галичани вкрай стурбовані, адже вони в невідомості, не знають, чи якогось дня на Дністрі не почне працювати важка техніка, будуючи гідроелектростанції. Звісно, краяни налаштовані категорично, за жодні гроші чи обіцянки вони не відступлять від твердої позиції: ГЕСам на Дністрі не місце. Але є ще інший момент: зараз це питання зависло у повітрі, нема жодної інформації, до людей, що мешкають у придністровських селах, не приїжджають ні політики, ні чиновники, краяни збентежені, вони просто у невідомості, — говорить голова Тернопільської обласної організації Української Галицької Партії Олег Вітвіцький.

"Ваш уряд остаточно відмовився від безглуздої ідеї знищити Дністер, спорудивши ГЕС?", "Знищимо Дністер ГЕСами чи будемо використовувати передові технології ХХІ століття?", "Гелікоптером по бездоріжжю, яхтою по ГЕСах на Дністрі?", — з такими питаннями на плакатах активісти Української Галицької партії чекали Володимира Гройсмана в аеропорту. Очільник уряду прибув гелікоптером разом із своїм супроводом, який наздоганяв його на іншому гвинтокрилі. На летовищі Гройсмана вже чекав літак, яким він повертався до столиці. В аеропорту очільник уряду спілкуватись з громадою не захотів, відтак відповіді на питання активісти УГП так і не почули. Залишився єдиний спосіб — запитати у відкритий спосіб через ЗМІ.

— Прикро, що Володимир Гройсман не вважав за необхідне почути питання наших краян, вже не кажучи про те, щоб відповісти на них. Сподіваємось, що вони дійдуть до прем'єр-міністра, а галичани, особливо мешканці придністровських сіл, почують відповіді на свої питання, — додає Олег Вітвіцький.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews