Монастир «Догналіток» біля Львова закидали коктейлями Молотова

14.07.2017 13:00   Джерело: Твоє місто
Опубліковано : Тарас Жак

Минулої ночі невідомі кинули п’ять пляшок з займистою речовиною в будівлю жіночого монастиря по вулиці Шкільній у Брюховичах, інформує відділ комунікації головного управління Національної поліції у Львівській області. Йдеться про монастир святого Іллі так званої УПГКЦ, більше відомої як «догналіти».

Пожежа спалахнула сьогодні  після опівночі у двоповерховій будівлі монастиря по вулиці Шкільній у Брюховичах біля Львова, інформує департамент з питань надзвичайних ситуацій Львівської ОДА, - пише Твоє місто.

Чотири  пляшки зайнялися і спричинили пожежу – пошкоджено фасад будинку.  Пожежу ліквідували до приїзду працівників ДСНС.

Через певний час 20 осіб, які перебували в монастирі під час пожежі, звернулися за медичною допомогою. Їх доправили до Львівської обласної клінічної лікарні з легким отруєнням продуктами горіння. За даними поліції, після надання медичної допомоги всіх відпустили додому.

На місці працювала слідчо-оперативна група. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Українська правовірна греко-католицька церква (УПГКЦ) – незареєстрована, офіційно не визнана релігійна організація в Україні. УПГКЦ виділилась із Української Греко-Католицької Церкви у 2008-2009 роках. 22 червня 2015 у Брюховичах біля Львова співробітники СБУ провели обшук у жіночому монастирі УПГКЦ та у каплиці УПГКЦ на вулиці Плуговій у Львові. Були затримані лідери УПГКЦ, громадяни Словаччини та Чехії. Троє з них того ж дня були депортовані з України. Самого Антоніна (Іллі) Догнала серед затриманих не було.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Твоє місто