Хаос на дорогах і відсутність умов для відпочинку біля озера - враження львів'ян від перебування на Світязі

08.08.2017 20:13   Джерело: Район Шацьк
Опубліковано : Львівський Новинар

Сезон відпочинку на Шацьких озерах потужно стартував з середини липня, відколи запанувала суха, спекотна погода, а стовпчик термометра піднявся до 30 градусів і вище, - пише Район Шацьк.

На територію Шацького району, помережану мальовничими озерами з чистою водою, приїхали тисячі відпочивальників з України, Білорусі і Польщі. Цьогоріч відкрили для себе озеро Світязь навіть німці і французи. Були "першовідкривачі" і серед українців.

–Ми вперше на Шацьких озерах. Приїхали в розвідку, так би мовити. Хочемо побачити ваш озерний край, поласувати рибкою і знаменитими пончиками– розповідають туристи зі Львівщини.

Після декількох днів відпочинку вони вже навперебій ділилися враженнями, подекуди не надто приємними.

–Озера – супер! Фантастичний Світязь, комфортне Пісочне, затишне Велике Чорне, багатий на рибу Люцимер. Бог наділив вас таким багатством! Шацькі і світязькі хазяйки творять справжні дива - готують смачнючі пампухи, по-вашому пончики, пиріжки, біляші, чебуреки, трубочки зі згущеним молоком, на замовлення - домашні страви, – львів'яни розповіли про те, що їм сподобалося на початку відпочинку.

На третій день свого перебування в районі, а саме коли доїжджали в село Світязь, туристи зі Львова ледве не потрапили в аварію.

-Те, що коїться на дорогах і узбіччях - словами не передати. Це хаос! Постійні затори, відсутність світлофора, зон паркування, торгівля на проїжджій частині. А ще бардак і сміття на пляжі, відсутність елементарного комфорту. У вас немає підприємців? Наприклад, у нашому теж туристичному місті Стрий порядок і зразковий благоустрій навели підприємці. У вас немає влади? Чи вона не зацікавлена в гарному іміджі курорту? Якщо чесно, то ми дуже розчаровані - львівяни, які приїхали "в розвідку", залишили край Шацьких озер з неприємними враженнями.

І так з року в рік. Курорт Шацьких озер стає мегапопулярним в Україні, проте НІЧОГО (в реальності, а не на словах) не робиться, аби зробити перебування туристів тут приємним, комфортним і безпечним для життя.

Соромно...


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Район Шацьк