Засуджений, якого знайшли повішеним у Львівському СІЗО – колишній міліціонер

14.08.2017 21:00   Джерело: ZIK
Опубліковано : Львівський Новинар

Колишній дільничний інспектор міліції, тіло якого знайшли повішеним у Львівському СІЗО, сидів в одній камері ще з п’ятьма колишніми працівниками правоохоронних органів, обвинуваченими у тяжких злочинах, - пише ZIK.

Про це 14 серпня на брифінгу повідомив начальник відділу прокуратури Львівської області Андрій Приведа.

Прокурор розповів подробиці злочину, які вже вдалося встановити.

Читайте також

На Львівщині раптово покінчив життя самогубством відомий боєць АТО
Витягнули з того світу: патрульні врятували чоловіка від самогубства
Патрульні зупинили спробу повторного самогубства і надали домедичну допомогу (Відео)

«У суботу, 12 серпня, у державній установі виконання покарань №19 виявлено на спальному місці у лежачому положенні зі зашморгом на шиї зі шнурків, прив’язаним до бильця верхньої нари, тіло померлого в’язня, 1968 року народження. Він засуджений за ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) ККУ на 13 років позбавлення волі.

За цим фактом прокуратура Львівської області внесла відомості до ЄРДР за ч. 1 ст 115 ККУ. На даний час досудове розслідування триває. З метою встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення, а також осіб, причетних до його скоєння, проводяться першочергові слідчі дії. Призначено низку судових експертиз. Ініційовано службову перевірку», – повідомив А.Приведа.

З його слів, окрім померлого, у камері перебували ще п’ятеро в’язнів. На даний час проводяться необхідні слідчі дії з метою встановлення осіб, які можливо причетні до смерті в’язня.

«Це дійсно колишній правоохоронець. Він працював дільничним інспектором міліції в одному із райвідділів Львова. Утримувався з такими ж працівниками правоохоронних органів, оскільки так вимагає закон. Попередньо встановлено, що конфліктів між однокамерниками не було. Що стало причиною смерті, у зв’язку з чим настала смерть – встановляють органи досудового розслідування», – зауважив А.Приведа.

Він повідомив, що в’язнень був під вартою з 2012 року. Цього року він звернувся до суду про перегляд вироку за нововиявленими обставинами. Судовий розгляд цієї справи триває.

Співкамерники померлого обвинувачуються у тяжких злочинах – умисні тяжкі тілесні ушкодження, розбій при обтяжуючих обставинах тощо. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZIK