Вадим Рабінович: «Між Президентом і прем’єром пробігла чорна пантера»

01.09.2017 20:30   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Депутат розкритикував владу, яка «заохочує силові структури підвищеною зарплатою».

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман розпочав незалежну від президента Петра Порошенка «політичну гру» і зблизився з екс-прем’єром Арсенієм Яценюком.

Таку думку висловив народний депутат України, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович в прямому ефірі програми «Вечірній прайм» на телеканалі «112 Україна».

«Гройсман вже не бере під козирок перед командою президента, він почав вести свою політичну гру і розкручувати свою політичну силу. І що найсумніше для Банкової – Гройсман дуже близько зійшовся з «Народним фронтом», зокрема, з Яценюком. Призначення Вадима Денисенка представником Кабміну у Верховній Раді означає тільки хитру гру. Денисенко завжди був людиною Княжицького. Я думаю, що тут було все узгоджено з «Народним фронтом», і вони поставили свою людину у Верховній Раді», – заявив Рабінович.

«Для мене Денисенко це негативна фігура тільки з однієї причини. І ця причина в тому, що депутат був неодноразово помічений у голосуванні обома руками. А це означає, що закони, за якими потім жити всій країні, приймалися незаконно. Я особисто переконаний, що «кнопкодавство» – це найстрашніше порушення законів. Гройсман підтвердив, що його цікавлять не особисті якості депутата, а представники чиїхось людей в парламенті», – вважає народний депутат.

На думку лідера партії «За життя», розірвати цю кругову поруку можливо при передачі ефективних важелів контролю в руки опозиції. Йдеться в першу чергу про силовий блок.

«Якщо представники опозиції очолюють силові органи – це вирішення питаннь і противага в суспільстві. Може бути, після цього всі б побоялися вигравати вибори. Голосування у Верховній Раді двома руками має бути кримінально покараним. Я вже подав відповідний законопроект. Не потрібно мільйони вкладати в боротьбу. Як тільки першого посадять, жоден далі не проголосує», – переконаний Вадим Рабінович.

При цьому лідер партії «За життя» жорстко критикує методи чинної влади, яка йде протилежним шляхом і тільки «заохочує силові структури підвищеною зарплатою».

«Я згоден з тим, що повинні бути великі зарплати у людей, які добре виконують свій обов’язок і працюють на державу. Але у мене питання. Чому в нашій країні свій борг добре виконують судді, прокурори і міліціонери – тобто ті, хто охороняє владу? А чому за свою хорошу роботу не повинен отримувати гідну зарплату учитель, лікар, робочий, навіть вантажник і так далі? Я не розумію цієї логіки уряду, коли у нас 120 тисяч довічно отримують судді. Виходить, як в анекдоті, нехай нажрутся, щоб лопнули? Ці подачки у вигляді вищих зарплат у нас отримують тільки ті, хто охороняє владу. Робіть висновки», – резюмував Вадим Рабінович.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews