Презентацію книги «Ліва Європа» на Форумі видавців зірвали праворадикали

Забарикадувались у кімнаті і не пускали нікого.

16.09.2017 20:30   Джерело: ZAXID.NET
Опубліковано : Патрік Скеля

У суботу, 16 вересня, на презентацію книги «Ліва Європа», що мала відбутись у Libraria на вул. Лесі Українки, прийшло близько 50 людей спортивної статури, що намагались зірвати презентацію та співали гімн України. Про це повідомила програмна директорка Форуму видавців Софія Челяк, пише - ZAXID.NET.
«На презентацію прийшли учасники «Правого сектору», я не знаю чи була присутня тільки ця організація, але було приблизно 50 людей. Вони розмістилися ще до початку події в залі і намагались заблокувати проведення самого заходу. Вони забарикадувались у кімнаті і не пускали туди нікого. Прийшли також представники лівих радикальних організацій, що також намагались потрапити на захід. Прийшла поліція охорони і розбороняла дві групи людей», – розповіла Софія Челяк.
Лідер «Правого сектору» Тарас Бобанич (Хамер) підтвердив, що на захід прийшли члени «Правого сектору» та інші патріотично налаштовані люди, однак, за його словами, вони не мали намір зривати презентацію.
«Ми почули про цю презентацію, прийшли, бо хотіли її відвідати. Замовили каву і чекали організаторів, натомість прийшла якась жінка і почала говорити, що ми комусь заважаємо, що ми прийшли не на своє дійство. Форум видавці він є відкритий для всіх, будь-яка люди може потрапити туди, як це не на «своє». Ми почали спілкуватись з організаторами, дискутувати, вони називали нас невихованими. Ми вирішили заспівати гімн України, дехто з них встав, а дехто з організаторів навіть не встав, чим виразили неповагу до державного символу», – сказав Тарас Бобанич (Хамер).
Згодом, коли приїхала поліція, усі вийшли на вулицю. За словами Хамера, він також мав розмову з власниками закладу, де мала відбутись презентація. За словами Софії Челяк, власники закладу відмовились надалі співпрацювати з Форумом видавців.

Читайте також

Нардеп Головко взяв на поруки бійців ПС, яких підозрюють у перестрілці в Мукачевому

У прес-службі ГУ НП у Львівській області повідомили, що на місце приїхала поліція та провела з учасниками превентивну роботу, після чого усі розійшлись.
«Ліва Європа» – це збірка статей, котра описує та аналізує історію та сьогодення соціальних рухів в країнах Європейського Союзу, альтернативних до чинного неоліберального порядку.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZAXID.NET